Scandal la Olimpiada Națională de Istorie! Elevi spitalizați cu simptome de rău, acuzații de neglijență organizatorică

Mai mulți elevi participanți la Olimpiada Națională de Istorie, desfășurată în Brașov, au raportat simptome de greață luni seară. Aceștia au fost însoțiți de profesori la un restaurant din localitatea Codlea pentru prânz, iar la întoarcerea la hotelurile lor din Poiana Brașov, șapte dintre elevi, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, au fost transportați de ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță Brașov la Spitalul Județean, conform informațiilor obținute de Edupedu.ro. De la debutul cazurilor luni, nicio autoritate nu a făcut public cazul, timp de aproape trei zile.

Direcția de Sănătate Publică Brașov a inițiat o investigație în legătură cu acest incident. “Au fost prelevate probe de la un restaurant de unde au mâncat elevii, deocamdată nu avem rezultatele gata”, a spus pentru Edupedu.ro, purtătoarea de cuvânt al DSP Brașov, Diana Pop Goșman.

Citeste și:  Un bărbat din județul Brașov a fost arestat pentru acte de violență

„Profesorii au ținut legătura cu părinții și cu noi pe toată desfășurarea situației. Nu există o anchetă a Inspectoratului Școlar Județean Brașov (n. red. cel care a organizat Olimpiada) pentru că nu a fost înregistrată vreo plângere oficială. Organizatoric nu avem ce să ne reproșăm”, spune șeful ISJ Brașov, Florin Tripșa.

Conform informațiilor obținute de Edupedu.ro, unii dintre organizatori și profesori ar fi încercat să minimalizeze situația, iar elevilor participanți nu li s-ar fi comunicat nimic despre ceea ce se întâmplă. Deoarece aveau doar informații fragmentare, „s-a creat o atmosferă de panică printre elevi, iar profesorii însoțitori nu au oferit nicio informație clară și oficială cu privire la situație”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.