Schimbările pregătite de Ministerul Educației pentru elevii care intră la liceu în anul școlar 2025-2026

Ligia Deca a anunțat că sunt planificate schimbări pentru generația care va începe liceul în anul școlar 2025 – 2026. Ministrul Educației a declarat că elevii vor începe cu programe noi, manuale noi și vor avea parte de profesori formați. Declarația a fost făcută miercuri, în cadrul unei conferințe de presă în care s-au prezentat rezultatele Evaluării Naționale 2024 pentru absolvenții clasei a 8-a.

Ea a menționat că au avut loc discuții recente despre calendarul de elaborare a planurilor cadru pentru filierele și profilele de liceu, a programelor școlare, precum și pentru elaborarea manualelor și formarea cadrelor didactice.

„Generația care va începe liceul în 2025 – 2026 va beneficia de programe noi, manuale noi și profesori formați. În curând, imediat ce propunerile de planuri cadru vor fi validate și discuțiile în grupurile deja formate vor fi finalizate, acestea vor deveni publice pentru a permite o dezbatere adecvată. A fost important pentru noi ca această dezbatere publică să fie amplă și să nu coincidă cu perioadele aglomerate, cum ar fi perioadele de examene sau vacanțe”, a explicat ministrul Ligia Deca.

Întrebată despre termenul până când noile planuri cadru vor fi disponibile pentru dezbatere, Deca a asigurat că la începutul anului școlar viitor acestea vor fi lansate pentru consultare publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.