Din solidaritate pentru Ucraina, solistul trupei Scorpions a făcut, aseară, un gest neașteptat/ A schimbat un vers din Balada “The Wind Of Change”

Centrul Expozițional ROMEXPO a fost neîncăpător, aseară, pentru fanii care au venit să își vadă trupa preferată. Scorpions a urcat pe scenă, cu un concert care face parte din turneul de promovare a albumului „Rock Believer”. Evenimentul a fost organizat de Concerts East, Marcel Avram, East European Production și D&D East Entertainment.

În deschidere a cântat formația Amalgama. Aceasta abordează un Heavy Metal clasic iar în cei 20 de ani de activitate au lansat trei albume de studio, cel mai recent fiind Brothers in Rock ce a fost oferit fanilor în vara acestui an. De-a lungul timpului Amalgama au urcat pe scenă alături de nume precum Blind Guardian, W.A.S.P., Judas Priest, U.D.O. sau Hammerfall și au susținut concerte la importante festivaluri din Europa.

Citeste și:  Felicia Filip, Ozana Barabancea, Iuliana Marciuc și Alexandra Ungureanu, în juriul Festivalului „Ecoul Pietrei Craiului” din Zărnești. Ediția XI - 2024

Originară din Hanovra, trupa a luat naștere din inițiativa chitaristului Rudolf Schenker și s-a consacrat în anii ’80 cu piese care au fost pe buzele tuturor, ca “No One Like You”, “Still Loving You” și “Rock You Like A Hurricane”, afirmându-se totodată drept cel mai important grup heavy al Germaniei. Balada “The Wind Of Change”, simbol al schimbărilor politice puternice din Europa din 1989, a devenit rapid un succes pe plan mondial, fiind cel mai bine vândut single al anului 1991.

Aflați pe scenă de la mijlocul anilor ’60, Scorpions au influențat generații întregi de artiști. Giganți ai muzicii rock și heavy metal precum Guns n’ Roses, Metallica, Megadeth, Def Lepard, Testament sau Helloween au declarat în repetate rânduri faptul că Scorpions și-au pus amprenta asupra muzicii lor.

Citeste și:  Felicia Filip, Ozana Barabancea, Iuliana Marciuc și Alexandra Ungureanu, în juriul Festivalului „Ecoul Pietrei Craiului” din Zărnești. Ediția XI - 2024

Piesele lor au făcut parte din soundreack-ul a zeci de filme sau seriale printre care ‘The Boys’, ‘Strager Things, ‘Rock of Ages’ sau ‘The Big Bang Theory’.

Din solidaritate pentru Ucraina, solistul trupei Scorpions a făcut, aseară, un gest neașteptat și a schimbat un vers din Balada “The Wind Of Change”, cel care amintea de Moscova (I follow the Moskva down to Gorky Park), cu Ucraina (listen to my heart /it says Ukraina / wainting for the wind / to change)

Scorpions va rămâne una dintre formațiile etalon ale întregii industrii muzicale, compozițiile lor continuând să își pună amprenta asupra viitorilor artiști. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.