Se apropie începutul anului școlar. Multe unități de învățământ au condiții precare și caută soluții pe ultima sută de metri. Probleme vechi și la Brașov

Clopoțelul va suna anul acesta cu probleme grele și vechi în sistemul de educație. Avem în continuare școli și grădinițe cu toalete în curte. În multe cazuri, șantierele au început, însă sunt departe de a fi finalizate, așa că părinții și elevii trebuie să mai strângă din dinți, transmite Televiziunea Română.

Probleme vechi și la Brașov. Pentru al treilea an consecutiv, sute de elevi de la Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu” vor începe școala în sălile de clasă ale altor unități de învățământ din oraș. Colegiul dispune de două corpuri de clădire care necesită consolidări, reabilitări și reparații.

„Ferestrele au fost înlocuite în totalitate. Am schimbat toate pardoselile,  sperăm ca până la sfârșitul acestei toamne să finalizăm lucrările”, a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt, Primăria Braşov.

Lipsa cadrelor didactice este o altă problemă cu care se confruntă unităţile de învăţământ din mai multe județe. Sunt foarte multe posturi neocupate atât în sate cât și la oraşe. În unele cazuri situația a fost rezolvată prin comasarea normelor sau angajarea unor cadre didactice necalificate.

Citeste și:  RATBV a introdus mai multe autobuze pe linia 320 (Brașov – Feldioara)

La nivel național, peste 100 de unități de învățământ au încă toalete în curte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.