Se caută persoane dispuse să devină asistenți maternali profesioniști

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Brașov continuă procesul de selecție în vederea atestării si angajării de persoane dornice să profeseze ca asistenți maternali profesioniști.
Sunt căutate în special persoane care au disponibilitatea și calitățile necesare pentru a lucra cu copii cu dizabilități. Acestea vor beneficia de un spor de 25% la salariu și de o alocație de plasament de 900 de lei/lună, față de 600 de lei/lună pentru un copil fără dizabilități.

Selecția are loc în cadrul proiectului „TEAM-UP Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor – Cod SMIS 127 169”, beneficiar Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție, la care DGASPC Brașov este partener, alături de direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului de la nivelul celorlalte 40 de județe și 6 sectoare ale municipiului București.

Citeste și:  Ce aduce noroc la bani în noul an: 5 lucruri pe care să le faci de Revelion

Pentru a fi atestată ca asistent maternal profesionist, o persoană trebuie să îndeplinească următoarele condiții minime: să aibă disponibilitatea şi capacitatea de a primi în plasament unul sau doi copii, să nu aibă copii în îngrijire mai mici de 3 ani, să dispună de spațiu care să acopere necesităţile de odihnă şi de educaţie ale utilizatorilor, să aibă venituri suficiente pentru a asigura un trai decent întregii familii, să aibă o stare de sănătate bună, să aibă o experiență anterioară cu propriii copii sau experiență în ocrotirea altor copii, bătrâni, bolnavi, persoane cu nevoi speciale (încadrate în grad de handicap) și să aibă domiciliul pe raza județului Brașov.

Citeste și:  Bradul de Crăciun al clubului Kids Tâmpa Brașov a umplut sala cu aproape 1000 de sportivi ai Brașovului

NU poate fi atestată ca asistent maternal profesionist persoana care a suferit o condamnare prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru săvârşirea cu intenţie a unei infracţiuni, părintele decăzut din drepturile părinteşti sau cel al cărui copil a fost declarat abandonat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, persoana care suferă de boli cronice transmisibile, persoana care este rudă cu copilul pe care ar trebui să îl primească în plasament sau care are copii sau rude până la gradul IV pentru care instanţa de judecată sau CPC a luat o măsură de ocrotire.

Informații suplimentare referitoare la derularea procesului de selecție se pot obține la Serviciul Management de Caz Alternative Familiale, la numărul de telefon 0729.499317 sau prin email, la smc3@dgaspcbv.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.