Se deschide înscrierea în programul de fertilizare in vitro

Se deschide perioada de înscriere în programul de susţinere a cuplurilor infertile, pentru creşterea natalităţii. Ministerul Familiei precizează că sunt disponibile fonduri pentru 10.000 de proceduri de fertilizare in vitro, iar acordarea sprijinului financiar se va face în ordinea cronologică a depunerii dosarelor complete şi declarate eligibile, în limita fondurilor aprobate anual în buget, potrivit Radio România.

Pentru a beneficia de acest program, solicitantele trebuie să îndeplinească anumite condiții, precum vârsta cuprinsă între 20 și 45 de ani și un diagnostic de infertilitate pus de un medic specialist. Înscrierile se fac exclusiv online, iar toate detaliile, inclusiv lista de documente necesare, pot fi consultate pe site-ul Ministerului Familiei, aici.

Citeste și:  USR propune lege prin care universitățile să asigure 75% din locurile pentru stagii de practică studenților

Sprijinul financiar este de cel mult 15.000 de lei pentru un beneficiar, iar banii pot fi utilizaţi pentru decontarea cheltuielilor necesare efectuării procedurilor. Suma se acordă simultan, sub forma a două vouchere digitale: unul pentru medicamente, în valoare de 5.000 lei şi altul, de 10.000 de lei, pentru proceduri medicale. Voucherele sunt valabile un an, însă beneficiara este obligată să iniţieze procedura de fertilizare in vitro în cel mult o jumătate de an de la data de începere a termenului de valabilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.