Se fac foraje pe tronsonul Ploiești-Brașov al Autostrăzii București-Brașov, pentru completarea și revizuirea Studiului de Fezabilitate

Se efectuează foraje pe tronsonul Ploiești-Brașov al Autostrăzii București-Brașov, dar nu pentru demararea lucrărilor de construcție, ci pentru completarea și revizuirea Studiului de Fezabilitate, după ce varianta finală de traseu a fost avizată în iulie 2023 de CNAIR.

Forajele geotehnice și investigațiile geofizice sunt necesare pentru a obține parametrii geotehnici necesari proiectării viitoarei autostrăzi. Această etapă este esențială pentru a stabili soluțiile tehnice optime pentru traseul autostrăzii, ținând cont de particularitățile terenului.

Deși este o etapă îndelungată, realizarea forajelor și a studiului geotehnic contribuie la o proiectare mai precisă și eficientă, evitând eventuale probleme și costuri suplimentare pe parcursul construcției.

Costul estimat al Autostrăzii Ploiești – Brașov este de 5,5 miliarde de euro, excluzând TVA-ul. Începea lucrărilor este preconizată pentru 2026-2027, după finalizarea procedurilor de achiziții publice și obținerea tuturor avizelor necesare.

Citeste și:  Ce înseamnă frauda la vot?

Autostrada va avea o lungime de 112,7 km și va include 13 tuneluri cu o lungime totală de 12 km, peste 60 de poduri și pasaje de 28 km lungime și 12 noduri rutiere. Traseul va traversa 23 de unități administrativ-teritoriale și va facilita conectivitatea între centrele turistice importante din Valea Prahovei (Comarnic, Sinaia, Azuga, Predeal, Brașov).

Deși finalizarea autostrăzii pare un vis îndepărtat, demararea lucrărilor la o alternativă la DN1, pe Valea Doftanei, oferă speranță șoferilor. Lucrările la drumul județean DJ 102I ar trebui să înceapă în 2024 și vor oferi o rută mai ocolitoare, dar mai sigură și mai rapidă, spre Brașov.

Citeste și:  Ce pățești dacă împiedici pe cineva să voteze?

Foto. Freepik.com (Imagine cu caracter ilustrativ)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.