Se scumpește călătoria cu taxiul

Începând de luni, 18 februarie, Primăria Braşov va începe eliberarea noilor tarife avizate, după ce taximetriştii braşoveni au depus de la începutul anului documentele prin care au solicitat majorarea preţurilor. Astfel, de la începutul săptămânii viitoare, tariful pe timp de zi va fi 2,19 lei/km, iar cel de noapte 2,60 lei/km. În cazul persoanelor fizice autorizate, eliberarea documentelor de avizare a noilor tarife se va face prin intermediul dispeceratelor. Persoanele juridice pot ridica aceste documente de la Centrul de Informare a Cetăţenilor din Primăria Municipiului Braşov, camera 2, în perioada 18 – 22 februarie, între orele 9.00-12.00.
Până în prezent au depus notificări 260 de PFA-uri dintr-un total de 320, 3 întreprinderi individuale dintr-un total de 5 şi 250 de firme, care deţin 764 de autorizaţii taxi (dintr-un total de 349 de firme cu 1.105 autorizaţii). Odată cu eliberarea acestor avize şi după modificarea tarifelor din aparatele de taxat şi afişarea lor, taximetriştii pot utiliza noile tarife.
În prezent, majoritatea taxiurilor percep un tarif de 1,99 lei/km pe timp de zi (între orele 6.00 – 22.00 ) şi 2,3 lei/km pe timp de noapte (între orele 22.00-6.00).
Conform prevederilor legale, majorarea tarifelor de călătorie cu taxiul nu se poate face fără notificarea autorităţii locale, iar aceasta trebuie să-şi dea avizul, în baza justificării prezentate de solicitant.
Pe de altă parte, reprezentanţii municipalităţii braşovene au precizat că în legislaţia naţională care reglementează activitatea de taximetrie nu există nici o prevedere legală cu privire la existenţa vreunui tarif perceput în afara localităţii. „Singurele tarife legale sunt: tarif maximal (la Braşov tariful maximal aprobat de Consiliul Local este de 2,2 lei/km. Pe timp de noapte acesta poate creşte cu maxim 50%, respectiv, la Braşov, poate fi 3,3 lei/km), tariful pe timp de zi şi tariful pe timp de noapte”, a anunţat Primăria Braşov .

Citeste și:  Craft Show. Ateliere demonstrative de meșteșuguri casnice - țesut și cusut, la Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.