Sebastian Rusu a rămas în funcția de viceprimar al municipiului Brașov

Sebastian Rusu rămâne viceprimar al municipiului Brașov. După ședința de plen din 31 octombrie, care a durat aproape 10 ore, punctul ce viza eliberarea din funcție a viceprimarului, inițiat de primarul Allen Coliban, nu a întrunit cvorumul necesar.

Deși demiterea era programată ca primul punct pe ordinea de zi, acesta a fost împins spre final, la propunerea președintelui de ședință Cătălin Anton (PNL). Propunerea urma să fie discutată la finalul ședinței. În timpul dezbaterii, consilierii locali din partea Partidului Național Liberal s-au retras din ședință. Același lucru l-au făcut și cei din Partidul Social Democrat, notează Monitorul Expres.

Primarul Allen Coliban a detaliat motivele care au stat la baza deciziei de a propune proiectul de demitere. Primul este acela că viceprimarul stă la birou una, maxim două ore, iar salariul său este de 27.600 de lei pe lună, ceea ce înseamnă, potrivit edilului, 300 de euro pe oră. De asemenea, primarul a susținut că viceprimarul nu își îndeplinește atribuțiile, potrivit Radio România Brașov.

Citeste și:  Noile containere anti-urs: O soluție inovatoare pentru protecția împotriva ursului

Din cauza lipsei cvorumului, proiectul nu a putut fi supus la vot. Totuși, primarul Allen Coliban a menționat că acest subiect va fi reintrodus pe ordinea de zi a următoarei ședințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.