Sectorul de autostradă dintre Cristian și Codlea (Ghimbav) intră în linie dreaptă

Studiul de fezabilitate pentru acest sector din autostrada București-Brașov (A3) a fost avizat, ieri, în Consiliul Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, iar după aprobarea indicatorilor tehnico-economici într-o viitoare ședință de Guvern, vor fi realizate proiectul tehnic și execuția lucrărilor.

Noul sector va avea o lungime de 5,18 km, va completa sectorul dintre Râșnov și Cristian (aflat deja în circulație) și va fi construit pe teritoriul administrativ al județului Brașov.

De-a lungul traseului, vor fi construite un pod peste râul Bârsa, un pasaj peste autostradă (pe DJ 112B), două pasaje pe bretelele nodurilor Cristian și Codlea, precum și două noduri rutiere: Nod Cristian (km 107+740), la intersecția autostrăzii existente Râșnov – Cristian cu DN 73G și Nod Codlea (km 111+544), la intersecția autostrăzii cu DN 1 (unde se va amenaja un sens giratoriu).

Citeste și:  Bastionul Țesătorilor din Brașov se transformă din nou în scenă de jazz: a patra ediție JAZZ BASTION

Valoarea totală estimată a sectorului de autostradă Cristian-Codlea este de 743,52 milioane de lei (fără TVA) și va fi asigurată din Programul Transport 2021-2027.

Această investiție va contribui la fluidizarea traficului, la scurtarea timpilor de deplasare și la o mai bună conectivitate între localități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.