Ședință cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a prezidat astăzi, alături de subprefectul Ariana Oana Bucur și de vicepreședintele Consiliului Județean, Ciprian Sterpu, ședința Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice.

Ședința a fost dedicată Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită în fiecare an în data de 1 octombrie, din 1991. Această dată a fost stabilită în 14 decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite. Același for a declarat perioada 2021-2030 Deceniul ONU al îmbătrânirii sănătoase.

Această inițiativă globală își propune să ofere tuturor oportunitatea de a adăuga viață anilor prin reducerea inechităților în materie de sănătate și să îmbunătățească viața vârstnicilor, a familiilor lor și a comunităților prin acțiuni colective desfășurate în patru domenii: schimbarea modului în care gândim, simțim și acționăm față de înaintarea în vârstă; promovarea abilităților vârstnicilor; furnizarea de servicii de îngrijire integrată și de sănătate primară care să răspundă vârstnicilor; acces la îngrijire de calitate pe termen lung pentru persoanele în vârstă.

Citeste și:  Jumătate de an de la aderarea României la spațiul Schengen cu frontiera aeriană și maritimă

Profit de această sărbătoare a vârstnicilor pentru a le ura «La mulți ani!” și pentru a le adresa cele mai calde urări de sănătate, pace sufletească și bucurii și de a-i asigura de respectul și recunoștința mea. Experiența lor de viață, înțelepciunea, demnitatea sunt valori pe care întreaga societate și în special generațiile tinere trebuie să le prețuiască”, a transmis prefectul Mihai Cătălin Văsii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.