Șeful Poliției Române LINIȘTEȘTE populația după ce forțele de ordine au LUAT BĂTAIE în stradă: ‘Faptele cu VIOLENȚĂ au scăzut cu 47% față de anul trecut’

Șeful Poliției Române liniștește populația după ce în ultimele zile au apărut în spațiul public imagini cu polițiști agresați de romi, dar și alungați cu pietre, potrivit stiripesurse.ro.

O să încep prin a vă prezenta câteva date generale cu privire la situația operativă din România, precum și câteva evenimente, care au apărut în spațiul public în ultimele 72 de ore, după care o să dau cuvântul șefului S.I.A.S și șefului Jandarmeriei Române.
Din analizele realizate la nivelul Poliției Române, rezultă că infracționalitatea sesizată din perioada Sărbătorilor Pascale, a scăzut cu 17 % față de anul trecut, cu 10 % față de anul 2018.
Trendul descendent se menține și în cazul faptelor comise cu violență, unde înregistrăm o scădere de 47%, față de anul trecut și cu 21% față de anul 2018.
În ultimele 72 de ore, Poliția Română a fost la datorie, iar zilnic, în această perioadă, au acționat 14.000 de polițiști, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, Poliția Locală și Ministerul Apărării Naționale.
Pentru menținerea climatului de ordine şi siguranţă publică, polițiștii au efectuat 848 de acțiuni, intervenind la aproape 10.000 de evenimente sesizate de cetățeni sau constatate direct de polițiștii aflați în teren, dintre care 8.500 sesizate prin SNUAU 112.
Polițiștii au intervenit și au aplicat 24.000 de sancţiuni contravenţionale, dintre care peste 14.000 pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare.
Vreau să asigur cetățenii, că Poliția Română are capacitatea operațională și forța de a îndeplini toate misiunile încredințate și de a garanta siguranța comunității.
Obiectivul nostru este acela de a fi alături de oameni, în această perioadă dificilă, pentru că tuturor ne este greu, dar acest lucru îl putem face doar prin respect reciproc. În același timp, față de cei care nu respectă legea manifestăm toleranță zero.
Referitor la cazurile apărute în spațiul public, vă asigur că Poliția Română a gestionat situația operativă, iar acest lucru este demonstrat de măsurile legale dispuse.
Astfel, până la acest moment, la Hunedoara s-a dispus măsura arestării preventive față de 4 persoane, la Brașov s-a dispus reținerea a 8 persoane, iar la București, până în acest moment s-a dispus măsura reținerii pentru 11 persoane, care vor fi prezentate cu propunere de arestare preventivă.
În toate aceste cazuri, cercetările continuă sub coordonarea unităților de parchet competente.
De asemenea, în cazurile în care au fost identificați minori la fața locului, colegii mei au notificat direcțiile de asistență socială și protecția copilului.
Totodată, au fost aplicate peste 50 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au participat la aceste evenimente, însă, așa cum am spus, verificările sunt în curs și toți cei implicați vor fi trași la răspundere, contravențională sau penală, după caz”, a declarat Vasilescu.

Citeste și:  Caroline Fernolend: Săsoaica ambițioasă care a pus Viscri pe harta lumii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.