Sergei Polunin, superstarul rebel al dansului, vine pentru prima dată în România, la TIFF

Starul internaţional Sergei Polunin, considerat cel mai talentat dansator al generaţiei sale, vine pentru prima dată în România, ca invitat special al celei de-a 20-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (23 iulie – 1 august 2021).

Admiratorii săi vor avea ocazia să-l întâlnească joi, 29 iulie, de la ora 20:30, la Castelul Banffy din Bonţida, în cadrul unui eveniment cu totul special: Sergei Polunin Up, Close and Personal. Cu o zi înainte, pe 28 iulie, de la 19:00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj, celebrul dansator va discuta cu publicul după proiecţia documentarului Dancer (r. Steven Cantor), o incursiune emoţionantă în viaţa sa tumultuoasă.

Biletele pentru cele două evenimente au fost puse în vânzare pe tiff.eventbook.ro. Sergei Polunin va susţine şi un masterclass la TIFF, detaliile urmând a fi anunţate în curând.

Născut în 1989 în Ucraina, Sergei Polunin a devenit, la vârsta de 19 ani, cel mai tânăr prim-balerin din istoria London Royal Ballet. Apreciat pentru geniul artistic, tehnica fenomenală şi prezenţa scenică hipnotizantă, artistul s-a remarcat pe marile scene ale lumii. A dansat pe scena Teatrului Balşoi din Moscova, la Scala din Milano, Teatrul Stanislavski, Opera Naţională din Paris, iar în prezent este invitat permanent al The Bavarian State Ballet din Munchen şi călătoreşte în jurul lumii cu spectacolele produse de Polunin Ink, compania de dans pe care a fondat-o.

Citeste și:  Spectacol folcloric la Brașov, de Ziua Națională a României

În 2019, a dansat alături de balerina Alina Cojocaru în Romeo şi Julieta.

Cea mai populară apariţie a sa este cea din videoclipul în care dansează pe melodia lui Hozier „Take Me to Church”, regizat de David LaChapelle, care a devenit viral şi a adunat peste 29 de milioane de vizualizări pe YouTube.

În ultimii ani, Sergei Polunin s-a remarcat şi în lumea filmului, în producţii precum Murder on the Orient Express (r. Kenneth Branagh), Red Sparrow (r. Francis Lawrence) sau The White Crow (r. Ralph Fiennes).

Supranumit şi ,,băiatul rău al baletului mondial”, din cauza stilului său rebel, a plecărilor intempestive din companii de balet renumite – prima a fost chiar London Royal Ballet, la doar 21 de ani – şi a declaraţiilor controversate, Polunin este protagonistul unui documentar revelator, Dancer (r. Steven Cantor), proiectat la TIFF miercuri, pe 28 iulie, de la 19:00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj. Proiecţia va fi urmată de un Q&A cu starul. Continuarea documentarului, Dancer II, va fi semnată de Anton Corbijn.

Citeste și:  Lansarea volumelor „Lebăda neagră de pe Balaton” și „Lebăda neagră de pe Bosfor”, coordonate de Romeo Couți, la Librăria „Șt. O. Iosif” din Brașov

Show-ul Sergei Polunin Up, Close and Personal, pe care spectatorii din România vor avea ocazia să-l vadă joi, 29 iulie, de la 20:30, la Castelul Banffy din Bonţida, va debuta cu proiecţia Bolero, un performance coregrafic în care capodopera lui Ravel capătă o nouă dimensiune prin mişcările renumitului dansator, amplificate de efectele vizuale realizate de artistul Teun van der Zalm. Ross Freddie Ray semnează conceptul şi coregrafia spectacolului.

Seara va continua cu Sacre, un spectacol bazat pe Ritualul primăverii, al lui Igor Stravinski, şi inspirat din stilul dansatorului Vaslav Nijinski, în viziunea coregrafică a artistei japoneze Yuka Oishi. Lupta constantă dintre emoţie şi raţiune, tema centrală a spectacolului care a făcut înconjurul lumii, dezvăluie multiplele straturi ale personalităţii lui Polunin, oferind publicului ocazia de a-l descoperi, prin intermediul mişcărilor, ca dansator şi creator, dar mai ales ca om.

Citeste și:  „Managementul haosului, Vol. 3” de Claudiu Oteleanu, este singura carte scrisă de un autor român dedicată în mod explicit lui Donald Trump, cel puțin până acum

La final, Sergei Polunin va participa la o discuţie cu publicul şi va oferi detalii din culisele parcursului său artistic spectaculos şi atipic.

IMPORTANT: În conformitate cu reglementările în vigoare şi luând în considerare numărul de locuri la evenimentul din 29 iulie, de la Castelul Banffy din Bonţida, va fi permis doar accesul persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, a celor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore înaintea începerii evenimentului şi al persoanelor care prezintă rezultatul negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înaintea începerii evenimentului.

Documentele necesare pentru acces sunt: adeverinţa de vaccinare sau care certifică rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen (pe hârtie sau pe telefon) şi un act de identitate.

Biletele şi abonamentele pentru ediţia a 20-a au fost puse în vânzare pe tiff.eventbook.ro.

Eveniment organizat cu sprijinul Aqua Carpatica, E.ON, JTI.

Prezentat de Polunin Ink. şi PiArt Vision.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.