Seria turneelor internaționale desfășurate la Baza Sportivă Olimpia continuă!

În perioada 25 august – 1 septembrie 2024 se desfășoară Turneul ITF World Tennis Tour W35 Ţiriac Foundation Trophy. Turneul este organizat de Asociația Clubul Sportiv Junior Pro Tenis Brașov, iar proiectul este cofinanțat de Consiliul Județean Brașov cu suma de 119.360 lei.

Partenerii evenimentului sunt: Federația Română de Tenis, Fundația Ion Țiriac, Baza Sportivă Olimpia Brașov, Olimpia Muzeul Sportului și Turismului Montan și Muzeul Județean de Istorie Brașov.

Printre favoritele turneului găsim jucătoare cu experiență, care au avut clasamente în apropierea topului 100 WTA și care încearcă revenirea în top 150 mondial:

  • Valentini Grammatikopoulou (GRE) 341 WTA, fost nr. 143 WTA – favorita nr. 1 a turneului,
  • Patricia Maria Țig (ROU) 295 WTA, fost nr. 56 WTA – favorita nr. 2 a turneului,
  • Paula Ormaechea (ARG) – fost nr. 59 WTA,
  • Mirjam Bjorklund (SWE) – fost nr. 123 WTA,
  • Eva Guerrero Alvarez (SPA) – fost nr. 221 WTA.
Citeste și:  Peste 175.000 de persoane şi aproximativ 58.700 de mijloace de transport au tranzitat fro­ntiera în ultimele 24 de ore

Pe tabloul principal la proba de simplu au acces 48 de jucătoare, în timp ce la proba de dublu sunt înscrise 16 echipe. Calificările probei de simplu reunesc 32 de tenismene care se luptă pentru opt locuri disponibile în concurs.

La Ţiriac Foundation Trophy Brașov 2024 participă jucătoare din peste 15 ţări, concurența fiind foarte mare și datorită punctelor WTA acordate. Astfel, câștigătoarea turneului va primi 35 puncte WTA, iar finalistei îi vor reveni 23 puncte WTA.

Tragerea la sorți pentru tabloul principal va avea loc duminică, 25 august 2024, ora 15:00, la sediul Olimpia – Muzeul Sportului și Turismului Montan.

Citeste și:  Brașovul, în competiția pentru un viitor verde: printre cele 15 orașe din România care visează la neutralitate climatică

Intrarea spectatorilor la Turneul Ţiriac Foundation Trophy Brașov 2024 este liberă pe toată durata competiției sportive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.