Sistemul Garanție-Returnare: 100 de milioane de ambalaje colectate în 4 luni, dar cu riscuri

Aproximativ 100 de milioane de ambalaje au fost colectate prin sistemul garanție-returnare (SGR) în primele patru luni de la implementare, un succes considerabil conform autorităților. Totuși, ministrul mediului, Mircea Fechet, a atras atenția asupra potențialelor probleme generate de viteza mare de colectare.

„Unul dintre riscuri este acela legat de faptul că sistemul este obligat să țină pasul cu o creștere exponențială a numărului de ambalaje pe care îl recuperăm în fiecare zi. Încep deja să circule filmulețe în mediul online cu ambalaje falsificate. Asta e o consecință nefastă a unei perioade lungi de tranziție. Trag un semnal de alarmă către compania RetuRO; mă aștept ca toate elementele de securitate, toate elementele de identificare a ambalajului, fie că se referă acestea la codul de bare, la greutatea ambalajului sau la forma acestuia, să fie bine definite, pentru a nu avea situații în care plătim garanții pentru anumite ambalaje neconforme sau care nu fac parte din sistemul garanție-returnare”, a declarat Mircea Fechet, citat de Rador.

Citeste și:  Asociația Kastel Brașov: destinele de mâine depind de ceea ce noi facem astăzi

Peste jumătate din români au adoptat deja SGR-ul: Un sondaj recent relevă că peste 50% dintre români utilizează deja sistemul, iar 25% dintre aceștia returnează frecvent ambalajele la punctele de colectare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.