Șoferi beți sau drogați: Permis suspendat 10 ani și închisoare fără suspendare în caz de accident mortal!

Camera Deputaților a adoptat, decizional, un proiect de lege care înăsprește semnificativ sancțiunile pentru șoferii prinși băuți sau drogați la volan. Principalele modificări:

  • Suspendarea permisului pentru 10 ani: Șoferii depistați sub influența alcoolului sau a drogurilor riscă să rămână fără permis de conducere pentru o perioadă de 10 ani.
  • Închisoare fără suspendare în caz de accident mortal: Proiectul interzice amânarea pedepsei cu închisoarea pentru cei condamnați pentru producerea de accidente mortale sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Pedeapsa va fi cuprinsă între 15 și 25 de ani de închisoare.
  • Pedepse privative de libertate pentru posesia de droguri: Persoanele depistate la volan cu substanțe interzise nu vor mai fi doar amendate, ci vor primi pedepse privative de libertate.
  • Actualizarea listei drogurilor de mare risc: Lista a fost completată cu șase noi substanțe obținute prin procedură sintetică.
Citeste și:  Start înscrieri la Școala de vară Tehnomania, în comunitățile Hărman și Podu Olt

Aceste măsuri vin ca o completare a legii Anastasia, adoptată anul trecut, care prevede deja pedepse cu închisoarea, fără posibilitatea suspendării, pentru șoferii beți sau drogați care provoacă accidente cu victime mortale.

Proiectul de lege va fi transmis președintelui României pentru promulgare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.