Șoferii băuți sau drogați pot rămâne fără permis timp de 10 ani, conform noii legi promulgate

Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi o lege care prevede suspendarea permisului de conducere pentru până la 10 ani pentru șoferii prinși sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Aceasta reprezintă o creștere semnificativă față de maximum cinci ani prevăzut anterior. Conform noii legi, șoferii prinși la volan cu o alcoolemie de peste 0,8 g/l sau sub influența substanțelor psihotrope vor fi pedepsiți cu închisoare între 1 și 5 ani.

De acum, judecătorii nu mai pot impune amenzi penale în astfel de cazuri. Legea va intra în vigoare la trei zile după publicarea în Monitorul Oficial. Pentru proprietarii care își pun locuințele la dispoziția consumatorilor de droguri, inclusiv în clădiri dezafectate, noile pedepse prevăd închisoarea între 1 și 5 ani.

Citeste și:  Trei agresori au fost arestaţi, după ce au băgat în spital un bărbat din Săcele

Dealerii care vând substanțe ce duc la moartea consumatorilor vor fi sancționați cu închisoare între 15 și 25 de ani și interzicerea unor drepturi. De asemenea, președintele Iohannis a promulgat o lege care adaugă șase noi substanțe pe lista drogurilor de mare risc, incluzând derivate sintetice de opiacee, canabinoide și stimulante.

      Lasă un răspuns

      Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

      Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.