Șoferii, obligați să folosească în timpul zilei luminile de întâlnire pe toate categoriile de drumuri publice

În cursul zilei de luni, 12 iunie 2023, președintele Klaus Iohannis a promulgat proiectul de Lege pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice care obligă șoferii să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă ) în circulația pe toate categoriile de drumuri publice, nu doar pe autostradă.

Obligația va fi aplicată la 3 zile de la publicarea noii legi în Monitorul Oficial.

Inițial proiectul proiectul a fost respins de senatori în 2020, dar după ce Guvernul a transmis că susține inițiativa, a fost avizat anul trecut, în luna octombrie. Ulterior, celelalte comisii care întocmesc raportul de adoptare a proiectului au decis să extindă și mai mult prevederile acestuia. S-a ajuna astfel la propunerea ca șoferii să fie obligați să folosească în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă și pe drumurile naționale și județene, nu doar pe autostrăzi sau drumuri naționale europene.

Citeste și:  Consultări ample pentru definitivarea procedurii de implementare a programului de succes Start-Up Nation

”În circulația pe toate categoriile de drumuri publice conducătorii de autovehicule și tractoare agricole sau forestiere sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă”, se arată în documentul adoptat de Camera Deputaților.

Nerespectarea obligației va atrage, pe lângă sancțiunea amenzii, și aplicarea a 2 puncte de penalizare.

Sursa: bugetul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.