Solidaritate pe teren accidentat! Aventurierii din comunitatea OFFROADAJUTĂ își folosesc pasiunea și abilitățile pentru a schimba vieți

OFF-ROAD AJUTĂ este o comunitate unită de iubitori ai aventurii pe teren accidentat, care își folosesc pasiunea și abilitățile pentru a schimba vieți. Cu inimi mari și mașini puternice, aceștia străbat drumuri uitate și ajung în locuri unde puțini se aventurează, aducând speranță și sprijin celor izolați și vulnerabili.

Fie că este vorba de a transporta provizii esențiale către familii nevoiașe din sate uitate de lume sau de a interveni rapid în situații de criză, acești eroi necunoscuți își dedică timpul și energia pentru a face o diferență reală. Cu fiecare expediție umanitară, ei aduc nu doar ajutor material, ci și un zâmbet, o îmbrățișare și un sentiment de solidaritate care încălzește sufletele celor încercați.

OFF-ROAD AJUTĂ este o dovadă vie că pasiunea poate fi transformată într-o forță a binelui, iar aventurile pe teren accidentat pot deschide drumuri către o lume mai bună.

Vă invităm să citiți un interviu exclusiv cu Vasile Tanasă, inițiatorul acestei comunități, și să aflați detalii din culisele #offroadajută!

D.P.: Pentru cei care nu v-au descoperit încă, ce este OFF-ROAD AJUTĂ?

V.T.: OFFROADAJUTĂ este un grup Voluntar de offroad, care participă pe cheltuială proprie la acțiuni umanitare, în România, în special zonele izolate, și persoanelor fără venituri de existență!

Care este povestea din spatele înființării comunității OFF-ROAD AJUTĂ și ce v-a motivat să combinați pasiunea pentru off-road cu acțiunile umanitare?

Povestea este una simplă, care are la bază binele, iar binele se face împreună, și cunoscut (doar răul se face în liniște), OFFROADAJUTĂ a luat naștere de vreo 5 ani, împreună cu pasionați de offroad, și iubitorii de natură, astfel cutreerând prin locuri puțin umblate am găsit oameni frumoși uitați de lume, și atunci am zis să bucurăm sufletele de ambele părți, pentru noi plimbare în natură și grija celor izolați, iar pentru ei bucurie pentru suflet, că le calcă cineva pragul și mai schimbă o vorbă cu ei, și astfel se îmbină două lucruri frumoase într-unul singur, Balsam pentru suflet, oameni și natură!

Citeste și:  Acţiune de amploare pentru destructurarea unei reţele specializate în contrabanda cu ţigarete

Ce fel de acțiuni umanitare întreprindeți? Puteți să ne dați un exemplu concret de acțiune umanitară care v-a rămas întipărită în minte?

La acest moment OFFROADAJUTĂ are în grijă aproximativ 60 de familii cu vârsta de peste 70 ani și cel mai vârstnic de 101ani, printre care și persoane bolnave de diferite vârste, fiecare caz îți rămâne întipărit în minte, noi mergem doar la familii foarte greu încercate de viață (urmăriți pagina de Facebook OFFROADAJUTĂ, aici), și acolo veți găsi o bună parte a activității noastre. Familiile ce le avem în grijă periodic le vizităm, la o luna, o lună jumate, cel mult două luni trecem pe la ei cu alimente și cele necesare!

Care considerați că este cel mai mare obstacol pe care îl întâmpină comunitatea OFF-ROAD AJUTĂ în misiunea sa de a ajuta oamenii din zonele izolate? Cum credeți că poate fi depășit acest obstacol?

Citeste și:  Felicia Filip, Ozana Barabancea, Iuliana Marciuc și Alexandra Ungureanu, în juriul Festivalului „Ecoul Pietrei Craiului” din Zărnești. Ediția XI - 2024

Nu pot numi un obstacol pentru faptul că este o acțiune și un grup de suflet, și din el face parte doar persoane care se regăsesc în această activitate, nimeni nu este condiționat de nimic, nu avem sponsori și nici nu vrem, noi facem lucrurile cunoscute, iar cine se regăsește în genul nostru de activitate se alătură nouă în ce variantă poate, fizic material financiar, nu îl numesc obstacol, dar rolul posturilor, de a face cunoscută realitatea, este pentru a îndemna, ca și alți să facă că noi în zonele care pot, un om câștigat de partea noastră înseamnă foarte mult (cel puțin un bătrân va avea o stare de bine mai bună)!

Cum pot oamenii să vă sprijine sau să se alăture comunității OFF-ROAD AJUTĂ?

Orice persoană se poate alătură, înscriindu-se pe grupul OFFROADAJUTĂ, sau să ne scrie la postări, și în felul ăsta putem lua mai mulți bătrâni în grijă, binele se face împreună și cunoscut!

Ce calități sau abilități sunt esențiale pentru a face parte din această echipă?

Există o singură calitate, cea de a fi om, fiecare persoană își poate găsi locul în comunitatea noastră, mai bine zis în familia OFFROADAJUTĂ, sunt persoane, cu o situație financiară, mai bună, alți mai puțin bună, important este să îți dorești să fii acolo să ajuți cu sufletul , și să nu ai pretenții la nimic (pur și simplu să fii în casa lor)!

Citeste și:  Unu din cinci decese în rândul copiilor mai mici de un an din Europa și Asia Centrală, legat de poluarea aerului – UNICEF

Este și timpul pentru mulțumiri

Da! Aducem multe mulțumiri, cu dragoste și respect, persoanelor care ne primesc în casele lor. Pentru noi, familia OFFROADAJUTĂ, ei sunt icoanele noastre.

Înainte de a încheia, este ceva ce ați dori să adăugați?

Să vă așezați undeva în liniște și vizionați câteva dintre acțiunile noaste, și vă veți da un restart la viață, iar dacă veți participa vreodată cu noi, vă veți naște din nou. În câteva rânduri v-am expus activitatea noastră, am cerut colegilor câte un răspuns la întrebările dumnevoastră, și am încercat pe scurt să vă răspund, este foarte mult de discutat pe tema asta, să faci offroad voluntar din suflet și pasiune! Cu respect, OFFROADAJUTĂ, vă mulțumește frumos!

OFF-ROAD AJUTĂ este mai mult decât o comunitate, este o familie unită de valori comune și de dorința de a face bine. Prin acțiunile lor concrete și prin poveștile emoționante pe care le împărtășesc, ei ne inspiră pe toți să privim dincolo de propriile limite și să ne implicăm activ în comunitățile noastre. Fie că suntem pasionați de off-road sau pur și simplu oameni cu inima deschisă, putem învăța de la OFF-ROAD AJUTĂ că puterea de a schimba vieți este în mâinile noastre. Aventura poate fi un catalizator al binelui, iar solidaritatea umană poate depăși orice obstacol, chiar și pe cele mai accidentate drumuri ale vieții.

One thought on “Solidaritate pe teren accidentat! Aventurierii din comunitatea OFFROADAJUTĂ își folosesc pasiunea și abilitățile pentru a schimba vieți”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.