Spectacole de teatru, expoziţie fotografică şi ateliere în cea de-a treia zi a Festivalului Săptămâna Haferland

Festivalul Săptămâna Haferland îşi aşteaptă, sâmbătă, oaspeţii, cu spectacole de teatru, ateliere, concerte şi o expoziţie fotografică, informează Agerpres.

Ziua va fi deschisă la Biserica Fortificată din Buneşti cu o reprezentaţie a fanfarei tradiţionale săseşti Kultuwerk Bayern, urmată de dansuri tradiţionale săseşti şi spectacolul de teatru „Muzicanţii din Bremen”.

Evenimentele zilei continuă cu atelierele „Bijuterii florale”, „Flori de grai” şi o activitate de împletire a poveştilor din plante şi atelierul de ţesut cu mini războaie.

Tot în Buneşti va fi prezentată expoziţia fotografică „Pelerinaj prin peisajul bisericilor fortificate din Transilvania”, semnată de Alexander Kloos şi susţinută de Asociaţia Kulturerbe Kirchenburgen e.V.

De la ora 13,30, în Roadeş, vizitatorii sunt invitaţi la descoperirea unui sat autentic din Haferland printr-o plimbare prin alături de un sas întors acasă.

Citeste și:  Ieri a fost o nouă zi plină pentru pompierii militari. Au gestionat peste 1.400 de situații de urgență

În satul Criţ evenimentele sunt organizate la Biserica Fortificată din localitate şi debutează cu Fanfara tradiţională săsească Original Karpaten-Express, urmată de spectacolul de teatru „Pinocchio”.

De la ora 18,00, va avea loc un concert susţinut de fiicele fostului ambasador al Marii Britanii la Bucureşti, Cecilia Noble (mezzo-soprano) şi Matilda Noble (soprano), iar de la ora 19,00 urmează fanfara şi dansurile tradiţionale săseşti cu Kulturwerk Bayern.

De la ora 16,00, pentru copii sunt organizate un atelier de dantelărit, un atelier de pictură pe lemn, unul de bricolat Turnul Solar Rupea şi un altul de bricolat Caruselul Haferland.

Ziua se încheie cu balul tradiţional săsesc din Criţ susţinut de formaţia Highlife. 

Citeste și:  Testul de la Evaluarea Națională de clasa a II-a va dura mai mult. Ce alte noutăți au fost anunțate pentru anul şcolar 2024-2025

Preluare, Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.