Speed Marathon, cea mai mare operațiune împotriva șoferilor care depășesc viteza legală

Polițiștii români, din serviciile rutiere sunt implicați luna aceasta în campania europeană de depistare și sancționare a șoferilor vitezomani, Speed Marathon sau Maratonul de viteză Roadpol. Este vorba despre cea mai mare campanie de aplicare a legii împotriva celor care depășesc viteza legală pe șosele, din lume, aflată la cea de-a zecea ediție.

„Conform graficului Roadpol, începând de duminică, 09.04 și până pe 23.04.2023, Poliția Română va organiza filtre (inclusiv cu mașini neinscripționate) pentru depistarea și sancționarea șoferilor ce depășesc regimul legal de viteză. În perioada 17 – 23.04.2023, se va desfășura operațiunea Speed Marathon, ce constă în scoaterea pe teren a tuturor aparatelor radar, inclusiv pe drumuri naționale și autostrăzi. Drumuri bune (și cu permisul în buzunar)”, se arată într-o comunicare transmisă de Poliția rutieră.

Citeste și:  ACS Carla Ritmic Gim Brașov - titlu de Vicecampioană Națională prin Miruna Popescu si calificare la Cupa României la gimnastică ritmică cu 4 sportive

În cadrul acestei operațiuni, Speed Marathon, forțele de poliție se vor implica, în cadrul unor acțiuni de mare amploare, în monitorizarea celor care circulă cu viteze mai mari decât cele permise de lege, pe șoselele din întreaga Europă. Vârful acțiunii va fi pe 21 aprilie, când efectivele de poliție rutieră aflate pe șosele va crește exponențial.

Campania a început, pe teritoriul României, duminică, 9 aprilie și se va derula până pe 23 aprilie, timp în care vor fi organizate filtre rutiere pentru depistarea și sancționarea vitezomanilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.