Start înscrieri la Școala de vară Tehnomania, în comunitățile Hărman și Podu Olt

Fundația Comunitară Brașov (FCBV) și Federația Fundațiilor Comunitare din România (FFCR), împreună cu PEPCO România anunță lansarea programului Școala de vară STEAM ce va fi implementat de Academia de Informatică Brașov în comunitățile Hărman și Podu Olt, în perioada 5-16 august 2024.

Programul Școli de Vară STEAM urmărește să deschidă apetitul pentru științe al copiilor din comunități cu acces limitat la educație non-formală și să le ofere șansa de a deprinde abilități esențiale pentru viitor prin joacă și experimentare.

Școlile de Vară STEAM sunt gândite să aprindă curiozitatea copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani pentru știință, prin abordări de tip “learning by doing”, oferind metode practice și distractive de a învăța noțiuni de știință, tehnologie, inginerie, artă sau matematică.

Citeste și:  Brașovul capătă noi aripioare: Zboruri directe spre Madrid din această iarnă!

Sub coordonarea mentorilor cu experiență din rețeaua Științescu, pe parcursul celor 5 zile de școală de vară, copiii învață să înțeleagă lumea din jurul lor, să fie creativi și să aplice ce învață în situații reale, iar prin experimente, jocuri și proiecte de echipă, descoperă bucuria de a învăța și de a lucra împreună. Activitățile practice din cadrul Școlilor de Vară STEAM sunt menite să încurajeze pasiunea pentru științe, artă și tehnologie în rândul micilor participanți și să sprijine integrarea acestora în mediul natural, dezvoltarea spiritului investigativ, cât și a creativității, a imaginației și a capacității de a corela teoria cu practica în domeniile interdisciplinare ale științei. Astfel, Școlile de Vară STEAM susțin evoluția școlară a copiilor mai departe și îi ajută să devină încrezători și pregătiți pentru viitor.

Citeste și:  Alexandru Bologa este campion paralimpic la judo

Programul Școli de Vară STEAM este dezvoltat de Federația Fundațiile Comunitare din România (FFCR) cu sprijinul PEPCO România și implementat în perioada iulie-septembrie 2024 în 20 de comunități din țară, prin Fundațiile Comunitare Banatul Montan, Brașov, Buzău, Galați, Iași, Mureș, Odorheiu Secuiesc, Timișoara, Țara Făgărașului și Vâlcea.

Pe plan local, Școlile de Vară STEAM Tehnomania din Hărman și Podu Olt sunt coordonate de Fundația Comunitară Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.