Stere Gulea, Olimpia Melinte și Iulian Postelnicu, printre invitații Caravanei TIFF Unlimited la Brașov

Între 4 și 6 octombrie, Caravana TIFF Unlimited va aduce în Brașov o mulțime de actori și cineaști români, care se vor întâlni cu publicul la premierele celor mai așteptate filme ale sezonului. Printre ei se numără legendarul regizor Stere Gulea și actorii Olimpia Melinte și Iulian Postelnicu. 

Biletele pentru Caravana TIFF Unlimited la Brașov au fost puse în vânzareaici.

Vineri, 4 octombrie, în deschiderea festivalului, Stere Gulea va prezenta, la Centrul Cultural Reduta (ora 19:00) și la Cinema One din Coresi (20:30), Moromeții 3, ultima parte a trilogiei sale bazată pe scrierile lui Marin Preda. Alături de el  va fi actrița Olimpia Melinte. Cei doi vor participa la un Q&A la finalul proiecției. Moromeții 3 îl are în centrul acțiunii pe Niculae, fiul cel mic al familiei, ajuns un tânăr scriitor chemat să susțină linia partidului și să participe la colectivizare. Spre deosebire de filmele precedente, Moromeții 3 nu se bazează pe un roman anume, ci pe un scenariu original semnat de Stere Gulea.

Citeste și:  Angajatorii sunt tot mai determinați să readucă angajații la birou – numărul de joburi remote este în scădere, în timp de volumul de aplicări crește

Brașovenii vor avea ocazia să urmărească mult așteptatul film Anul Nou care n-a fost (r. Bogdan Mureșanu) în prezența echipei. Actorii Iulian Postelnicu, Nicoleta Hâncu și Andrei Miercure vor fi prezenți sâmbătă, 5 octombrie, 19:30, la Centrul Cultural Reduta.

Tot sâmbătă la Reduta (de la ora 17:00), regizorii Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu vor fi prezenți pentru proiecția documentarului despre Ilie Năstase: Nasty.

Câștigător al premiului Zilele Filmului Românesc la TIFF.23, Clasat (r. Horia Cucută, George ve Gänæaard) este construit ca o investigație jurnalistică intensă. Horia Cucută și George ve Gänæaard, alături de actorul Daniel Popa unul dintre cei doi regizori, va întâlni publicul la proiecția de duminică, 6 octombrie, ora 18:00, la Cinema One.

Citeste și:  Centrul Cultural Reduta și Muzeul de Artă Brașov participă la Noaptea Albă a Galeriilor

Pianistă, dirijoarea Big Band-ului Radio România, orchestratoare și compozitoare, Simona Strungaru va veni la Brașov alături de trompetistului jazz Sebastian Burneci pentru a interpreta live muzica cine-concertului De haz, de necaz, duminică, 6 octombrie, ora 16:00, la Centrul Cultural Reduta.

Toate informațiile despre programul Caravanei TIFF Unlimited la Brașov vor fi comunicate pe https://tiff.ro/brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.