Stingerea incendiilor, acordarea măsurilor de prim ajutor și operațiunile desfășurate în sprijinul comunităților, principalele misiuni efectuate de către pompierii militari, în ultimele 24 de ore

Stingerea incendiilor, acordarea măsurilor de prim ajutor și operațiunile desfășurate în sprijinul comunităților, reprezintă principalele misiuni efectuate de către pompierii militari, în ultimele 24 de ore, la nivel național.

Astfel, în cursul zilei de ieri, salvatorii au gestionat 2.123 de solicitări primite din partea populației, cele mai numeroase intervenții fiind derulate în zona București – Ilfov (503), urmată de județele Brașov (154), Bihor (148) și Prahova (142).

Din totalul situațiilor de urgență, o pondere de aproximativ 75% o reprezintă cazurile pentru acordarea asistenței medicale de urgență. În urma acestora, 1.634 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

De asemenea, ieri, colegii noștri au intervenit pentru stingerea celor 206 incendii izbucnite în toată țara și au răspuns prompt celor 295 de situații destinate protecției comunităților. 

Citeste și:  Ziua Internațională Panda Roșu va fi sărbătorită sâmbătă și la Grădina Zoologică din Brașov

Din totalul incendiilor înregistrate, un procent mai mare de 65% îl reprezintă arderile necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri, litieră), suprafața de teren afectată fiind de peste 300 de ha.

Pe timpul intervențiilor desfășurate, în ultimele 24 de ore, prin eforturi susținute, echipajele operative au salvat 14 persoane aflate în situații critice și au limitat considerabil pagubele materiale.

Totodată, în data de 18 iulie, între orele 07:00 – 21:00, în contextul manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, pompierii militari au acționat în 16 localități din 6 județe (Argeș, Constanța, Dâmbovița, Sibiu, Teleorman și Tulcea) și în municipiul București, pentru înlăturarea efectelor generate de vremea rea.

Citeste și:  Preşedintele Klaus Iohannis îşi va încheia mandatul la termen şi nu intenţionează să demisioneze din funcţie

În acest interval de timp, din cauza precipitaților abundente, salvatorii au intervenit în sprijinul populației pentru evacuarea apei din 2 curți și 3 subsoluri.

De asemenea, din cauza vântului puternic, colegii noștri au acționat pentru îndepărtarea unor elemente de construcție de la acoperișurile a 5 imobile, cât și pentru degajarea unui stâlp de electricitate și a 32 de copaci prăbușiți. În urma acestor evenimente, un autoturism și o anexă au fost avariate. 

❗ O situație deosebită s-a produs pe DN22D, în localitatea Horia, din județul Tulcea, unde forțele de intervenție au degajat un microbuz și 14 autoturisme blocate, din cauza apei acumulate pe carosabil.

Pentru protecția populației, în cursul zilei de ieri, au fost transmise 24 de mesaje de avertizare prin intermediu sistemului RO-ALERT, majoritatea dintre acestea semnalând posibilitatea producerii unor efecte ale fenomenelor meteorologice periculoase, în localități din județele Arad, Argeș, Brașov, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Hunedoara, Prahova, Olt, Timiș, Tulcea și Vrancea.

Citeste și:  Ieri a fost o nouă zi plină pentru pompierii militari. Au gestionat aproximativ 1.500 de situații de urgență

Pentru a afla mai multe informații utile despre cum să preveniți și cum să reacționați în cazul producerii unei situații de urgență, accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați aplicația de mobil DSU, disponibilă, gratuit, din App Store și Google Play!

Sursa: IGSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.