Studiu de impact: Dino Parc Râșnov a dublat economia orașului Râșnov în doar 8 ani

Potrivit unui studiu de impact economic realizat de BrandBerry, Dino Parc Râșnov a amplificat potențialul turistic al orașului Râșnov, atrăgând peste 3,5 milioane de turiști și dublând economia orașului în doar 8 ani. Parcul a adus afacerilor locale un plus de peste 100 milioane de euro și a generat între 460 și 625 locuri de muncă.

Deschis în 2015, Dino Parc Râșnov a devenit rapid cel mai atractiv obiectiv turistic pentru familiile cu copii din România. Conform studiului BrandBerry, parcul a avut un impact semnificativ asupra economiei locale și a județului Brașov, contribuind cu peste un sfert de miliard de euro la PIB-ul județului între 2015 și 2023.

Citeste și:  Regim special de plată a TVA pentru microîntreprinderi din 2025. Se aplică pragul european al cifrei de afaceri

Dino Parc Râșnov a creat noi oportunități de afaceri, numărul firmelor HoReCa din zonă crescând cu 45 de unități și al firmelor din alte domenii cu 190 de unități. Parcul a generat direct între 183 și 250 de locuri de muncă în ospitalitate și, indirect, între 275 și 375 în alte industrii.

Pe lângă impactul economic, Dino Parc Râșnov a susținut educația, oferind gratuități pentru aproximativ 60.000 de copii în programele Școala Altfel și Săptămâna Verde în 2023. Acest suport financiar a fost estimat la peste 1,8 milioane de lei.

Dino Parc Râșnov a fost recunoscut și pe plan internațional, câștigând Marele Premiu al Telespectatorilor „Destinația anului 2023” și premiul „Tripadvisor Travelers Choice Award”.

Citeste și:  Regim special de plată a TVA pentru microîntreprinderi din 2025. Se aplică pragul european al cifrei de afaceri

Pentru mai multe informații, vizitați www.dinoparc.ro și facebook.com/dinoparcrasnov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.