Suma şoc pe care Primăria o va plăti pentru studiul privind amenajarea parcării subterane din faţa Gării

Nu doar modernizarea Gării Brașov este în atenţia edililor care vor să suplimenteze și locurile de parcare. Amenajarea unei parcări subterane, chiar în zona din fața porții de intrare în municipiu este decizia Primăriei Braşov.

Reprezentanții municipalităţii vor întocmi proiectul preliminar pentru această investiție, iar în acest sens au lansat o licitație în vederea întocmirii studiului de fezabilitate. Valoarea documentației este estimată la 124.950 de lei, cu TVA, iar la procedura de licitație s-a înscris o singură firmă, din Brașov. Oferta va fi analizată iar dacă va fi conformă, va fi semnat contractul pentru realizarea documentației. În urma efectuării studiului va fi stabilit și costul estimat pentru investiția în sine.

Citeste și:  Brașov: Începe prima campanie de dezinsecție din acest an

Parcarea ar urma să fie în complet subterană și va fi prima parcare de acest gen în care să fie permis și accesul autovehiculelor cu GPL. iluminatul se va face cu un sistem inteligent LED. Proiectantul trebuie să propună minimum două variante de amenajare a parcării și zonei adiacente.

„Se propune amenajarea unui amplu parcaj subteran, pe mai multe niveluri. Acest spaţiu de parcare, vital pentru zona gării, va descongestiona circulaţia pe cele mai importante artere, ducând şi la posibila renunţare la modul impropriu de parcare a autoturismelor practicat în prezent precum şi reducerea emisiilor de CO, NOx, VOCs, PM10 și CO2 prin reducerea numărului de vehicule aflate în căutarea unui loc de parcare, minimizarea ambuteiajelor, reducerea nivelului de zgomot și vibrații”, se precizează în tema de proiectare aferentă acestei investiții.

Citeste și:  România a câștigat Campionatul Mondial de robotică din Houston, Statele Unite

Proiectul va fi finanțat din fonduri de la bugetul local. Pentru amenajarea capătului de linie a troleibuzelor Primăria a cerut bani europeni. „Necesitatea investiţiei rezultă din lipsa unui număr suficient de locuri de parcare în zona gării cât şi din necesitatea reamenajării din punct de vedere urbanistic a acestei zone a municipiului în scopul creşterii atractivităţii acestuia atât pentru cetăţenii săi cât şi pentru dezvoltarea potenţialului turistic. Deoarece în viitorul apropiat se preconizează a se construi Terminalul de transport urban în Gara Braşov, este necesară construirea acestei parcări, astfel încurajându-se utilizarea sistemului de transport public, cu un impact direct asupra calității vieții în Municipiul Brașov prin scăderea emisiilor poluante generate de traficul urban dar și prin eliminarea congestiilor”, se arată în motivarea Primăriei Brașov .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.