Tâmpa News, primul portal de dezinformare din Brașov

Mâine se va lansa Tâmpa News, primul portal de dezinformare din Brașov. Site-ul de satiră își propune să ofere o alternativă pentru cei care doresc să consume știri false și dezinformare.

Satira este o formă literară de critică a slăbiciunilor individuale, sociale sau general omenești, adesea într-un mod acuzator. Caracteristicile stilistice ale satirei sunt ironia, exagerarea caricaturală a unor aspecte particulare și construirea unor relații neobișnuite de aparență absurdă. Conținutul unei satire reflectă condițiile sociale ale momentului istoric și variază cu acestea în forme diverse de exprimare. Una dintre ele este genul ăsta de site-uri făcute la mișto. 

„Tot mai des auzim de lupta pe care o au instituțiile democratice ale UE, și chiar ale planetei, cu dezinformarea. Din păcate, se prezintă doar o parte a problemei. Prea puțini dintre liderii noștri se gândesc și la oamenii care doresc dezinformare și fakenews și se tem că, odată ce se vor institui legi tot mai dure, aceste informații false vor dispărea și vom avea peste tot numai adevăr până ne vom plictisi complet.

De aceea, în spiritul valorilor europene, în special al egalității de șanse, am decis să dau o șansă și dezinformării, realizând la Brașov acest portal de dezinformare, pentru oamenii care sunt interesați și de așa ceva”, ne-a declarat autorul site-ului Ovidiu Eftimie.

Citeste și:  Trei agresori au fost arestaţi, după ce au băgat în spital un bărbat din Săcele

Tâmpa News promite să aducă un suflu nou în peisajul media local, oferind o perspectivă satirică asupra evenimentelor curente și o doză sănătoasă de umor într-o lume tot mai serioasă.

Rămâne de văzut cum va fi primit Tâmpa News de către publicul brașovean și dacă va reuși să își atingă scopul de a oferi o alternativă satirică la știrile reale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.