Tango Nuevo: O Călătorie Muzicală între Argentina și Europa

Unul dintre evenimentele de marcă în cadrul aniversării celor 25 de ani de activitate a Forumului Cultural Austriac în România va avea loc la Brașov. Este vorba despre concertul „Tango Nuevo”, care aduce pentru prima dată în țară patru muzicieni de înaltă clasă ai tango-jazzului, din Argentina și Austria.

Paula Barembuem & Trio Infernal (Christian Bakanic – acordeon, Christian Wendt – contrabas, Jörg Haberl – percuție) vor susține un concert exclusiv la Brașov, pe 7 iunie, la ora 19:00, la Sala Patria (Bd. 15 Noiembrie 50A). Evenimentul este un warm-up pentru ediția 2024 a Brașov Jazz & Blues Festival și este organizat de Filarmonica Brașov, Centrul Cultural Apollonia și Forumul Cultural Austriac, avându-i ca parteneri pe „Zile și nopți” și Radio România Muzical.

Citeste și:  Felicia Filip, Ozana Barabancea, Iuliana Marciuc și Alexandra Ungureanu, în juriul Festivalului „Ecoul Pietrei Craiului” din Zărnești. Ediția XI - 2024

„Tango Nuevo” este o călătorie muzicală între Argentina și Europa, aducând împreună stiluri diverse și anulând granițele dintre aici și acolo, dintre ieri și azi. De la Astor Piazzolla și Mercedes Sosa la compoziții de ultimă oră sau folclor argentinian reinterpretat, tangourile vechi și noi vorbesc despre încredere, rebeliune și iubire mistuitoare. Pasiunea și rigoarea se înlănțuie într-un dans plin de speranță, în care diferențele înseamnă cunoaștere și bucurie reciprocă.

Paula Barembuem și Trio Infernal s-au întâlnit cu câțiva ani în urmă în Viena, în cadrul unui concert. A rezultat o colaborare entuziastă, motivată pe de o parte de familiaritatea Paulei cu tango-ul, muzică făcând parte din cotidianul său, și pe de altă parte de lejeritatea ansamblului lui Christian Bakanic, Trio Infernal, în abordarea muzicii lui Astor Piazzolla.

Citeste și:  Felicia Filip, Ozana Barabancea, Iuliana Marciuc și Alexandra Ungureanu, în juriul Festivalului „Ecoul Pietrei Craiului” din Zărnești. Ediția XI - 2024

Primul lor album comun, „SUEÑERA” (visătoarea), din care vor fi interpretate fragmente și în concertul de la Brașov, îmbină neconvențional culorile sonore tradiționale ale tangoului cu ritmuri moderne care pun în valoare caracterul dansant al muzicii, într-un mod ludic și autentic. Spectrul armonic este extins cu îndrăzneală dincolo de așteptările și obișnuințele publicului, conferind tangoului un aer jazzy, fără a-i diminua însă autenticitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.