Taste of Transylvania, singurul festival gastronomic care îmbină bucătăria tradițională, experiența de fine dining și stele Michelin

Cel mai mare festival gastronomic din România, Taste of Transylvania, a ajuns anul acesta la cea de-a treia ediție, care va avea loc între 12-15 septembrie, în satul de vacanță Boroș din Lunca de Jos, Harghita. Evenimentul va aduce împreună chefi de renume cotați cu stele MIchelin, adevărați inovatori ai artei culinare, și producători locali și artizani ai bucătăriei tradiționale transilvane.

Festivalul își propune să așeze Transilvania pe harta gastronomică internațională ca destinație nouă, dar, în același timp, atemporală. Mai mult decât atât, Taste of Transylvania este un eveniment care a evoluat de la an la an, astfel că, în prezent, este mai mult decât un festival de gastronomie, oferind experiențe diverse și complexe din zona culinară, culturală și muzicală.

Ce va include programul Taste of Transylvania 2024?

Mai sunt doar două săptămâni până la debutul Taste of Transylvania, iar organizatorii au conturat deja programul zilelor de festival. Interesant de menționat este că anul acesta va exista și ziua 0, joi, 12 septembrie, unde Crucea Roșie Română, Caritas, echipa Sepsi OSK și echipa de hochei din Gheorgheni vor participa la o sesiune de gătit de zacuscă, zacuscă pe care, ulterior, o vor folosi în scop caritabil.

Citeste și:  Rezoluție – Consiliile Naționale ale Rectorilor din România și Republica Moldova, reunite la Chișinău la Universitatea Tehnică a Moldovei

Festivalul va include mai multe zone de activități: șura de evenimente Pro Economica, Joy Cooking by Petry – Bucuria în bucate și scena muzicală. De vineri până sâmbătă, cei mai cunoscuți chefi, cofetari și somelieri din România îi vor invita pe participanți într-o incursiune culinară inedită în cadrul unor demonstrații de live cooking. Mai mult decât atât, sâmbătă, 14 septembrie, chef Cezar Munteanu și chef Alex Petricean vor urca pe scena Taste of Transylvania pentru a prezenta evenimentul, care va mai include și lansări de carte, discuții de masă rotundă cu specialiști din industria HoReCa, dar și diferite activări ale brandurilor. În plus, programul va avea și activități pentru familii: experiențe la cinema, aventuri la casa de joacă Legendárium și jocuri populare pentru copii, alături de expoziția „Geofolk” a lui Dávid Botond. De asemenea, moara pensiunii Skanzen va găzdui ateliere de făcut paste pentru toate vârstele.

Nu în ultimul rând, festivalul le va propune participanților și o sesiune de sport surprinzătoare: o culegere comunitară a recoltei de cartofi, care va avea loc sâmbătă și care va include și diverse premii pentru participanți, marele premiu fiind o bicicletă electrică.

Citeste și:  RATBV oferă invitații la două spectacole ale Teatrului Dramatic ”Sică Alexandrescu”

Printre brandurile prezente la festival se numără Vágó, IKON, Panificio il Basilico, Bistro de’l Arte, Costes Downtown, MÁK, Soro lume, Noua, Páva, Mosafir, Beyond, Pasaj, Hedo Bar, Petry, +52 Event Hall, Truffel, Castle, Gundel, Rumour și multe, multe altele.

Printre artiștii care vor face spectacol pe scena muzicală Taste of Transylvania îi avem pe DJ Pixar Stellar, Sarmalele Reci, Boban Markovic Orkestar, Tóth Árpi, Bagossy Brothers Company, DJ BRNY.

Experiențe Michelin și bucătărie tradițională în inima Transilvaniei

Cea de-a treia ediție Taste of Transylvania va fi locul de întâlnire al mai multor chefi cunoscuți și apreciați pentru talentul lor culinar, maeștri distinși stele Michelin. Aceștia își propun să îi surprindă pe participanți cu meniuri special create pentru festival, meniuri reinterpretate din preparatele tradiționale și mult iubite ale bucătăriei transilvane. Mai mult decât atât, la Joy Cooking by Petry (Bucuria în bucate), va exista o bucătărie complet utilată, unde gospodinele și bucătarii profesioniști vor găti simultan rețete tradiționale, o experiență cu adevărat specială, care promite să răsfețe papilele gustative ale tuturor celor prezenți.

Citeste și:  Hochei. Corona Brașov, o victorie categorică în fața ACSH Gheorgheni

Prin îmbinarea gătitului tradițional cu tehnicile moderne ale unor chefi recunoscuți, Taste of Transylvania își propune să revoluționeze turismul culinar, să așeze regiunea Transilvaniei pe harta gastronomică internațională, dar și să susțină programul de promovare turistică Visit Harghita, partener și susținător al festivalului în 2024.

„Ne bucurăm că anul acesta avem un festival complet, un festival gastronomic în esență, desigur, pentru că despre gastronomie ne dorim să fie Taste of Transylvania, dar, în același timp, ne-am propus să fie un eveniment complex, cu o mulțime de experiențe culturale, muzicale, turistice creionate în jurul lui. Bineînțeles, mesajul principal rămâne același: ne dorim în continuare să protejăm și să transmitem valorile gastronomiei și ale tradițiilor transilvane, numai că, de data aceasta, am dus acest eveniment la un nou nivel și am propus un cadru variat, cu și mai multă culoare”, spune Trucza Adorján, fondatorul Taste of Transylvania.

Programul complet Taste of Transylvania este disponibil aici: aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.