Taxa pentru studenții străini la UMF Carol Davila ar putea crește: Vecinii au taxe de peste 10.000 de euro

Taxele pentru studenții străini la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București ar putea crește, întrucât acestea sunt mai mari atât la facultățile private din România, cât și în țările vecine, a declarat rectorul Viorel Jinga într-o conferință de presă, transmite Agerpres.

Studenții internaționali aleg România pentru taxa de 8.500 de euro, care este mai mică decât în țările vecine, unde depășește 10.000 de euro. Rectorul Viorel Jinga a declarat că este posibil ca taxa să crească în viitor pentru a se alinia la nivel regional. Deja există trei candidați pe loc pentru admiterea internațională, ceea ce arată un interes mare.

Citeste și:  Felicia Filip, Ozana Barabancea, Iuliana Marciuc și Alexandra Ungureanu, în juriul Festivalului „Ecoul Pietrei Craiului” din Zărnești. Ediția XI - 2024

Jinga a adăugat că mulți medici români pleacă pentru a lucra în centre universitare din străinătate, unde densitatea medicilor este mare și locurile de muncă sunt limitate. Totuși, condițiile în spitalele județene se vor îmbunătăți datorită investițiilor din PNRR și alte proiecte, iar salariile sunt competitive: rezidenții câștigă 6.000-7.000 de lei, iar specialiștii aproximativ 10.000 de lei.

Universitatea oferă burse de merit, performanță și sociale, disponibile pentru toți studenții. De asemenea, dispune de un centru de simulare modern și alte facilități atractive, cum ar fi un bazin de înot și cămine studențești.

Specializările preferate de absolvenți sunt radiologia, endocrinologia, cardiologia, chirurgia plastică și dermatologia. În schimb, specializările în chirurgie cardiovasculară, toracică și generală sunt mai puțin alese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.