Taximetriștii continuă protestele în Piața Constituției din București, cerând fiscalizarea Uber și Bolt

Miercuri, 13 martie, câteva sute de taximetriști din diverse județe au reluat protestele în fața Parlamentului, exprimând acuzații de concurență neloială și solicitând drepturi similare celor ale firmelor de transport alternativ, conform informațiilor furnizate de TVR și Antena 3.

Principala cerere rămâne neschimbată, și anume obligarea Uber și Bolt să declare veniturile și să plătească taxele corespunzătoare. În trecut, taximetriștii au amenințat cu blocarea traficului în București dacă revendicările lor nu sunt soluționate. Asociațiile care îi reprezintă au acuzat ceea ce consideră o concurență neloială în acest sector, pe care o atribuie unor reglementări deficitare privind transportul alternativ de persoane.

Taximetriștii susțin că, de la protestul din 20 iunie 2023 și până în prezent, au depus mai multe documente și au participat la negocieri cu Guvernul, Ministerul Transporturilor și Ministerul Digitalizării, fără a obține rezultate. Deși Ministerul Transporturilor a propus recent o modificare a legii transportului alternativ printr-o ordonanță de urgență, care ar interzice acest tip de transport cu autoturisme închiriate sau cu contract de comodat și în afara localității în care este înregistrat vehiculul, propunerea nu include cerințele taximetriștilor privind limitarea numărului de mașini și fiscalizarea serviciilor Uber și Bolt. Ioan Pugna, purtătorul de cuvânt al ANPOTRT, a declarat că absența acestor aspecte esențiale din propunerea legislativă nu răspunde nevoilor lor pe termen mediu și lung.

Citeste și:  Stadiul reabilitării drumului judeţean DJ 108 Hărman - Sânpetru (km 0+000–4+380)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.