Taximetriștii cresc tarifele

Apropiata majorare de tarife de pe piaţa taximetriei din Braşov ar putea avea loc, cel mai devreme, la finele lunii, susţin surse din piaţa de profil, anunţând că pe 15 ianuarie proprietarii companiilor de taximetrie au fost invitaţi la primărie pentru o discuţie în acest sens. „Eu unul cred că ne va prinde şi 1 martie fără majorări de tarife”, a precizat pentru BizBrasov.ro proprietarul unei companii de taximetre din municipiul Braşov.
La finele anului trecut, mai mulţi taximetrişti au solicitat majorarea tarifului de la 1,99 lei/km, practicat acum de majoritatea maşinilor, la 2,19 lei/km, în ceea ce priveşte tariful de zi, şi de la 2,3 lei/km, la 2,6 lei/km, în ceea ce priveşte tariful de noapte. Creşterea tarifelor era estimată să se întâmple de la începutul acestui an.
Pentru acest lucru însă, fiecare taximetrist sau firmă care deţine licenţă de transport în regim taxi trebuie să depună o solicitare în acest sens şi o notă de fundamentare.
În prezent, în municipiul Braşov circulă aproximativ 1.400 de taxiuri. Tariful maximal de taximetrie aprobat de Consiliul Local Braşov pe timp de zi este, în acest moment, de 2,2 lei/km. Acesta a fost aprobat de Consiliul Local în 2008. În 2014 a fost introdus şi tariful maximal pe timp de noapte, stabilit la 3,2 lei/km.

Citeste și:  Carrefour în parteneriat cu Tazz pentru livrări rapide în Brașov: peste 20.000 de produse listate în aplicație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.