Temperaturile extrem de ridicate cauzează dispariția totală a unui lac din România

În locul Lacului Amara de 800 de hectare se află acum doar nisip și pământ. Nu a mai rămas nici un strop de apă din el, iar peștii săi sunt morți de mult.

Acesta obișnuia sa fie important datorită speciilor de păsari protejate pe care le găzduia, el servind drept loc de iernat si de repaos in perioada de migrație

S-a constatat că lacurile mari ale României au coeficientul de umplere cu 10% mai puțin decât anul trecut. În același timp, cele mici sunt aproape de secare.

În urma încălzirii globale, mai mult de jumătate din lacurile și rezervoarele de pe glob au pierdut din volumul de apă.

Citeste și:  Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană

Pe zi ce trece, nivelul lacurilor scade cu câțiva centimetri, acesta fiind un lucru catastrofic pentru culturile agricole. Lipsa unui sistem de irigații în România este una dintre cauzele problemelor cu care se confruntă fermierii în ziua de azi.

Culturile de rapiță din țară au fost complet compromise de uscăciune, iar cele de porumb s-au dovedit a fi la fel de lipsite de speranță în multe zone ale țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.