Pe 20, 21 şi 22 decembrie, la ora 19:00, Centrul Cultural Apollonia are bucuria să vă invite la spectacolul de teatru „Ţesătorul de Vise – Poveste de Crăciun”, care se va desfăşura la Centrul Cultural Apollonia – Popular (Str. Mureşenilor, nr. 7).
Biletele sunt disponibile: aici
„Spectacolul Țesătorul de vise – Poveste de Crăciun este un demers teatral a cărui acțiune se petrece în seara de Ajun. Subiectul e simplu, curat, plin de emoție, de duioșie, de întâlniri surprinzătoare și finaluri fericite.
La fel de frumoasă este povestea realizării acestui spectacol. Textul a fost scris de către Alex Curta și Florin Coșuleț și a fost scris în jurul a trei teme:
- Colindul: neprețuita moștenire a acestui spațiu european și a oamenilor ce-l locuiesc stă la baza alcătuirii demersului nostru teatral. Colindul, acest fir roșu neîntrerupt al neamului românesc, tors și împletit pe parcursul a peste 2000 de ani, este, fără tăgadă, un element cultural de patrimoniu, o parte autentică și profundă a aportului nostru la cultura universală.
- Tinerețea: această stare umană atât de plină de sevă, acest „verde crud” al existenței noastre este cea de-a doua coordonată ce îndeplinește, alături de colind, o funcție de bază, dar și una tranzitorie a spectacolului. Majoritatea protagoniștilor sunt tineri sau discută despre tineri şi problemele lor.
- Întâlnirea: într-o lume plină de bariere, această nevoie a întâlnirii este esențială. Ea pune față în față artiștii și publicul, tinerii și actorii, colindul, poveștile și întâlnirile cu noi și cu ceilalți!
Țesătorul de Vise este un strigăt cald al bucuriei, o invitație de a participa la un demers care se dorește a depăși cutumele actului teatral și, mai ales, de a lua parte la un exercițiu de sinceritate, prin intermediul colindului și al poveștilor existenței umane.” ~ Florin Coșuleț
Despre Centrul Cultural Apollonia
Centrul Cultural Apollonia este o instituţie publică de cultură din Braşov ale cărei obiective sunt: îmbogăţirea şi diversificarea ofertei culturale a oraşului, aşezarea Braşovului pe harta culturală a lumii, implicarea activă a publicului larg, a artiştilor consacraţi sau în curs de afirmare în evenimentele organizate şi conectarea instituţiilor şi asociaţiilor culturale preexistente, spre a oferi experienţe memorabile tuturor participanţilor.
Urmând sloganul Cultura în Braşov la mare înălţime, Centrul Cultural Apollonia activează în mai multe spaţii istorice ale oraşului, printre care Banca de Cultură – fosta bancă săsească a Braşovului (Str. Michael Weiss, nr.22) şi fostele cinematografe Modern (Bd. Griviţei, nr. 47) şi Popular (Str. Mureşenilor, nr.7). Spaţiile au fost reactivate şi în prezent găzduiesc diferite evenimente şi manifestări culturale, printre care: expoziţii, lansări de carte, concerte, conferinţe, recitaluri, momente de teatru, dans şi proiecţii de filme. Încurajăm fuziunea și alternarea formelor de artă și găsim pentru fiecare eveniment artistic locul potrivit de expresie.
„Centrul Cultural Apollonia s-a născut dintr-o dorință de a pune pe un făgaș cât mai firesc activitățile culturale din Brașov, din trei perspective:
- Identificarea, centralizarea, ordonarea, cadențarea și armonizarea activităților instituțiilor de cultură locale și a celor de import.
- Finanțarea unor produse culturale <marcă înregistrată Apollonia>, de mare ținută artistică, generatoare de plus valoare și devenite model stimulativ pentru alți actanți culturali.
- Exploatarea la maximum și punerea în valoare a patrimoniului cultural aflat în gestionarea Centrului Cultural Apollonia.
Centrul Cultural Apollonia își propune ca accentul central – asociat în mod natural Brașovului, cu toate aspectele ce țin de specificul locului și având ca personaj principal consumatorul de cultură – să genereze, prin act cultural, o undă de șoc semnificativă la nivel local, național și internațional.” – Florin Coșuleț, Manager Interimar al Centrului Cultural Apollonia.
Prin cultură, Centrul Cultural Apollonia aduce oameni și idei împreună: subiecte de actualitate sunt abordate alături de personalități culturale din domenii cât mai diverse, producând idei și perspective noi. Publicul explorează cultura locală, națională și internațională și găsește în artă provocare şi recreare. Cetăţuia între Lumi, Festivalul Internaţional CULTURAMA, Clubul de Film Apollonia, Apollonia Jazz Series şi Apollonia ACT sunt doar o parte dintre iniţiativele prin care Centrul Cultural Apollonia aduce Cultura în Braşov la mare înălţime.