Teutonic Fest Hărman revine cu o nouă ediție în incinta Cetăţii Medievale @ 27-28 iulie 2024

Cea de-a doua ediţie a „Teutonic Fest Hărman” se va desfăşura în weekend (27-28 iulie 2024) în incinta Cetăţii Medievale din Hărman. Organizatorii propun localnicilor şi turiştilor o incursiune de două zile în istoria, cultura şi gastronomia medievală.

Programul festivalului include activităţi şi spectacole care vor recrea atmosfera vremurilor de demult: lupte cu săbii, turnir de cavaleri, tir cu arcul, spectacole de teatru şi muzică medievală.

În tabăra medievală, grupurile de reconstituire istorică invitate îşi vor prezenta recuzita, măiestria, precum şi informaţiile istorice, iar în atelierele de meşteşuguri publicul va putea să înveţe tehnici tradiţionale de la meşteri pricepuţi. Totodată, în fiecare dintre cele două zile ale festivalului, cei interesaţi vor putea asculta de la unul dintre cei mai renumiţi ghizi informaţii despre modul de viaţă din secolele trecute.

Citeste și:  Unu din cinci decese în rândul copiilor mai mici de un an din Europa și Asia Centrală, legat de poluarea aerului – UNICEF

Nu în ultimul rând, Cronicile Culinare ale Transilvaniei vor oferi workshop-uri şi preparate autentice din bucătăria medievală, invitând participanţii să deguste arome şi reţete de odinioară.

Accesul se va face pe baza biletelor, disponibile la intrare, iar organizatorii dau asigurări că au luat măsuri speciale pentru siguranţa şi confortul tuturor participanţilor, inclusiv facilităţi de prim ajutor.

Activităţile din Cetatea medievală se vor desfăşura începând de la ora 10:00 şi până la 19:00 sâmbătă, respectiv 18:00 duminică, iar pe spaţiul public din faţa cetăţii, concertele de muzică contemporană vor avea loc până târziu în noapte, au precizat organizatorii.

Evenimentul este organizat de Biserica Fortificată Hărman, cu sprijinul Consiliului Local al comunei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.