The International University Fair, cel mai mare eveniment educațional din Europa de Sud-Est

În octombrie, la București, Cluj și Iași, va avea loc IUF – The International University Fair, cel mai mare eveniment educațional din Europa de Sud-Est. Reprezentanții universităților din 12 țări vor prezenta elevilor de liceu și studenților programele de licență, masterat și facilitățile la care pot avea acces (burse, surse de finanţare, oportunităţi de angajare, consiliere educaţională şi vocaţională).

Anual, la IUF- The International University Fair participă peste 20.000 de elevi și studenți. Datele ultimelor ediții ne arată că tinerii din România sunt din ce în ce mai interesați de domenii de studiu care să le ofere cunoștințe și abilități relevante pentru viitor, precum și să le permită să se adapteze rapid la schimbările din societate și piața muncii.

Citeste și:  ”ENKIDU CU CĂRȚI ȘI FILME” se întoarce și anul acesta în școlile din județul Brașov

Aflat la ediția cu numărul 33, IUF -The International University Fair aduce reprezentanții universităților și instituțiilor educaționale din Danemarca, Belgia, Italia, Austria, Irlanda, Elveția, Grecia, România, Olanda, Franța, Germania și Finlanda.

Participanții IUF -The International University Fair pot afla informații despre 5.000 de programe de studiu (licenţă, masterat, doctorat) din domenii precum IT, inginerie, management, business, economie, antreprenoriat, marketing, medicină, psihologie, robotică, zoologie, echitație, sport, cinematografie, criminologie, graphic design, fashion design, film, media production, music production.

Vizitatorii pot primi îndrumare personalizată pentru a descoperi domeniile de studiu și universitățile care se potrivesc cel mai bine cu pasiunile și aspirațiile lor. Consilierii educaționali și consultanții vocaționali le pot oferi tinerilor informații despre proceduri de admitere, surse de finanțare și burse astfel încât aceștia să ia o decizie informată.

Citeste și:  Mayumi Kanagawa din SUA a câștigat Concursul Internațional George Enescu 2024, Secțiunea Vioară

Pe lângă discuțiile cu reprezentanții universităților, elevii de liceu și studenții pot participa și la Conferința YouForum, unde vor avea ocazia să discute cu peste 35 de invitați, profesioniști cu experiență în domeniile în care activează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.