Tică Tănase, o legendă a sportului brașovean, a plecat dintre noi

Tică Tănase, un nume cu rezonanță în istoria voleiului brașovean și românesc, s-a stins din viață la vârsta de 98 de ani. A fost un antrenor de excepție, care a condus echipe la performanțe remarcabile, atât pe plan intern, cât și internațional.

De-a lungul carierei sale, Tică Tănase a condus nu mai puțin de 2.398 de partide oficiale, dintre care 205 meciuri inter-țări. A fost selecționer al naționalelor de juniori și seniori ale României, conducând echipele Steaua București și Rapid București către semifinalele Cupei Campionilor Europeni. Pe plan intern, a cucerit de cinci ori titlul național cu Steaua, în perioada 1967-1971.

La Brașov s-a mutat în anul 1948 unde avea să înceapă ca jucător de fotbal. Mai apoi a înființat echipa de volei a Facultăţii de Ştiinţe Economice. Consacrarea avea să vină însă la echipa Tractorul Brașov unde a pus umărul la nașterea unor generații de excepție în voleiul brașovean.

Citeste și:  Start înscrieri la Școala de vară Tehnomania, în comunitățile Hărman și Podu Olt

Impactul lui Tică Tănase asupra sportului brașovean este incontestabil. A pus umărul la formarea unor generații de excepție de sportivi și antrenori, fiind un mentor și un exemplu de pasiune, perseverență și implicare.

După o perioadă petrecută în București, unde a făcut istorie cu Steaua și echipa națională, Tică Tănase s-a reîntors la Brașov după cutremurul din 1977. A rămas activ până la final, participând la competiții de masters de înot.

Tică Tănase lasă în urmă o moștenire bogată și o amintire vie în sufletele celor care l-au cunoscut. A fost un om dedicat sportului, un mentor desăvârșit și un exemplu de urmat pentru generațiile viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.