Țigările electronice de unică folosință, o bombă cu ceas pentru sănătate, avertizează InfoCons

InfoCons a lansat un nou semnal de alarmă cu privire la riscurile asociate țigărilor electronice de unică folosință. Potrivit ultimelor alerte, aceste produse prezintă un risc chimic semnificativ și pot avea efecte negative asupra sănătății utilizatorilor.

În ultima lună ( 25 Iunie – 25 Iulie ) au fost înregistrate un numar de 9 Alerte Europene privind țigările electronice de unică folosință pe mai multe categorii de risc, respectiv :

  • 77.78% au înregistrat un RISC CHIMIC
  • 22.22% au inregistrat un RISC de SĂNĂTATE

Ce sunt țigările electronice ?

În ultimii ani, țigările electronice au devenit un subiect de discuție tot mai frecvent, cu o creștere semnificativă a popularității acestora, în special în rândul tinerilor. De la aspectul lor modern și variatele arome disponibile, până la promisiunea de a oferi o alternativă mai sănătoasă la fumatul tradițional, tigările electronice au captat atenția unei game variate de consumatori.

Citeste și:  Felicia Filip, Ozana Barabancea, Iuliana Marciuc și Alexandra Ungureanu, în juriul Festivalului „Ecoul Pietrei Craiului” din Zărnești. Ediția XI - 2024

Țigările electronice, cunoscute și sub denumirea de vapoare sau e-cigarete, sunt dispozitive electronice care vaporizează un lichid pentru a crea o substanță inhalabilă, adesea numită vapori. Acest lichid, numit e-lichid sau e-juice, conține obișnuit nicotină, arome și alte substanțe chimice. Dispozitivele sunt alimentate de baterii și funcționează prin încălzirea lichidului pentru a produce vapori, care sunt apoi inhalați.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

ALERTELE Europene de produse neconforme pot fi regăsite direct în Aplicația Europeană de protecția consumatorilor InfoCons.

Toate produsele identificate în sistemul European de alertă au un grad de risc direct pentru fiecare dintre noi, iar produsele pot fi găsite pe teritoriul Uniunii Europene direct în magazine sau pe platforme electronice de vânzare sau site-uri de prezentare.

Citeste și:  Cutremur în această dimineață în România

Numărul alertelor este în creștere pentru produsele identificate în sistemul de alerte de la: produse chimice, articole pentru îngrijirea copilului și echipamente pentru copii, îmbrăcăminte, textile și articole de modă, echipamente de comunicații și media, produse pentru construcții, produse cosmetice, aparate și echipamente electrice, echipamente pentru medii explozive, mobilier, echipamente sportive / pentru activități recreative, bijuterii, accesorii de bucătărie / gătit, indicatoare cu laser, ascensoare, brichete, ghirlande luminoase, echipamente de iluminat, echipamente de protecție, jucării, papetărie și altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.