Toți elevii de la clasa pregătitoare din municipiul Brașov vor găsi pe bănci „Primul ghiozdan“, în prima zi de școală

Elevii din municipiul Brașov care încep clasa pregătitoare vor primi şi anul acesta pachetele cu rechizite școlare acordate prin programul „Primul ghiozdan”. De azi, 30 august,  Direcţia de Asistență Socială Braşov începe distribuirea pachetelor în cele 31 de unităţi de învăţământ public și privat de pe raza Municipiului Brașov, astfel încât, din prima zi a anului școlar, toți „bobocii“ de la pregătitoare să găsească pe bănci ghiozdanul și rechizitele.

Pachetul cu rechizite școlare „Primul ghiozdan” conține: ghiozdan, penar, 10 creioane negre, două seturi de creioane colorate, două radiere, două ascuțitoare, acuarele, pensule (diferite mărimi), 4 caiete tip 1, 4 caiete de matematică, un vocabular, un bloc de desen A4, coperți pentru caiete, plastilină, hârtie glasată, carton colorat, două tuburi de lipici, 5 dosare de plastic A4 cu șină și 100 bucăți de folie plastic transparentă protecție pentru documente A4.

Citeste și:  Începe cea de-a IX-a ediție Alpin Film Festival, la Brașov, Predeal și Râșnov

 Pachetele cu rechizite au o valoare de 111,86 lei fiecare și se vor acorda tuturor copiilor înscrişi în clasa pregătitoare în unităţile de învăţământ public și privat de pe raza Municipiului Braşov. Au fost achiziționate 2.650 pachete cu rechizite școlare în valoare totală de 296.429 lei, inclusiv TVA.

,,Primul ghiozdan” este un program social derulat de municipalitate începând din anul 2010, având ca scop prevenirea abandonului școlar și sprijinirea financiară a familiilor, prin asigurarea unui pachet cu rechizite necesare copiilor la începutul ciclului școlar. Finanțarea acestui program se asigură, anual, din bugetul local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.