Traficant de droguri de mare risc, reținut și plasat în arest la domiciliu: Livra „marfa” prin easybox

Un traficant de droguri care opera online a fost identificat și reținut de procurorii DIICOT Olt, dar ulterior a fost plasat în arest la domiciliu de către judecător. Decizia a fost contestată de procurori.

Polițiștii de la Serviciul de Combaterea Criminalității Organizate Olt, alături de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Olt, l-au reținut pe suspect miercuri, 7 august 2024. Acesta este acuzat de procurarea și distribuirea de droguri de mare risc, inclusiv ciuperci halucinogene, către clienți din județul Olt, în luna iunie.

„Investigațiile au arătat că în iunie 2024, persoana ar fi procurat, deținut și vândut droguri de mare risc. Traficantul își contacta clienții prin rețele de socializare, stabilind cantitatea și modalitatea de plată, iar livrarea se făcea fie personal, fie prin easybox”, au declarat polițiștii din cadrul IPJ Olt.

Citeste și:  Autoturism de lux, căutat de autoritățile din Germamia, descoperit de poliţiştii de frontieră în România

Anchetatorii au efectuat percheziții la două adrese, de unde au confiscat fragmente vegetale, substanțe solide de culoare maro, un cântar de precizie și alte probe relevante.

„Pe 7 august, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt au dispus reținerea suspectului pentru 24 de ore. Pe 8 august, judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Olt a decis plasarea acestuia în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost contestată de procurori”, au adăugat polițiștii. Conform portal.just.ro, persoana vizată este Luca Ioan Stancu, plasat în arest la domiciliu până la 6 septembrie 2024.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Citeste și:  Premii în valoare de 2.000 și 5.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la examenele naționale din 2024

„Reamintim că, pe tot parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, inclusiv de prezumția de nevinovăție”, au subliniat anchetatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.