Traficanții de droguri, sub lupa autorităților: Registrul național intră în vigoare!

Camera Deputaților a dat vot final pentru un proiect de lege care va înregistra traficanții de droguri într-un registru național. Documentul, similar cu registrul agresorilor sexuali, indică faptul că persoanele înscrise riscă închisoarea de la trei luni la doi ani, dacă nu oferă periodic organelor abilitate informații despre deplasările lor din localitate sau schimbările de domiciliu.

Deși este încurajator că România se situează sub media europeană în privința consumului de droguri, numărul mare de dosare DIICOT legate de traficul de substanțe interzise (peste 26.000 în 2023) indică o problemă semnificativă.

Combaterea traficului și a consumului de droguri este o problemă complexă care necesită o abordare multiplă și eforturi concertate din partea autorităților, a societății civile și a cetățenilor.

Citeste și:  CFR Călători îl premiază pe Stan Sorin Ioan – mecanic de locomotivă în cadrul Depoului Brașov. El este cel care a evitat impactul tragic dintre un tren și un convoi de autospeciale SMURD

Foto. Freepik.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.