Transilvania Blues Festival aduce staruri internaționale la Brașov, în exclusivitate și pentru prima data în România @ 27-28 septembrie

Transilvania Blues Festival – Ediția VI – este una Europeană pentru că blues-ul pe vechiul continent se bucură chiar de mai mulți fani decât la el acasă, acolo unde s-a născut!

În exclusivitate și pentru prima data în România, vor veni la Brașov muzicieni de excepție! Englezul Danny Bryant, , norvegianca Christina Skjolberg, olandezul Robbert Duijf și belgianul Stef Paglia vor concerta vineri 27 și sâmbătă 28 septembrie la clubul Rockstadt!

În deschiderea primei seri de festival, pe 27 septembrie, protagonistă va fi Christina Skjolberg născută și crescută pe micuța insulă Smøla de pe coasta de nord-vest a Norvegiei. Când a intrat pe scena blues norvegiană în urmă cu peste 10 ani, erau foarte puține fete care cântau blues în Norvegia, ca de altfel peste tot în lume. Acest lucru s-a schimbat în ultimii ani, dar chitariștii de blues de sex feminin, stângaci, sunt încă o raritate!

Citeste și:  Salt Bank: 100 de zile de la lansarea primului neobank 100% românesc, la Brașov

Headliner-ul zile de 27 septembrie este Danny Bryant, chitarist britanic de senzație, denumit de publicația Classic Rock Magazine drept „A National Blues Treasure”, care vine în premieră și exclusivitate în România! Danny Bryant promovează noul album „Rise”, alături de trupa sa.

Seara de 28 septembrie va începe cu olandezul Robbert Dujif, câștigător la Dutch Blues Challenge ca artist solo în 2019 și concurent la International Blues Challenge din Memphis SUA în 2019, ajungând în semifinale. În 2023 a concurat din nou, de data aceasta cu trupa sa și a câștigat din nou Dutch Blues Challenge pentru a putea concura și câștiga European Blues Challenge 2024 de la Braga, Portugalia! Cel mai recent album al său „Change Myself” lansat în 2023 a fost votat drept cel mai bun album de blues al anului de Dutch Blues Foundation.

Citeste și:  Basmele românești corelate cu cele africane într-un nou proiect cultural-educativ la Brașov

Finalul Transilvania Blues Festival va fi asigurat de belgianul Stef Paglia alături de trupa sa! Stef Paglia a luat o chitară pentru prima dată în mână pe când avea doar 12 ani. A crescut Belgia și, după liceu, a intrat la conservatorul din Hasselt. Pe lângă propriul proiect, Stef face parte din alte două europene de succes: este membru fondator al The BluesBones (câștigător Belgian Blues Challenge 2016) și a înregistrat 7 albume cu aceștia, dintre care 3 CD-uri numărul unu la rând în UK Blues Charts. În 2019 s-a alăturat lui Kaz Hawkins (câștigătorul European Blues Challenge 2017) și a înregistrat 2 albume cu ea. În 2017, Stef a început propria trupă „Stef Paglia Trio”, iar în 2021 a scris EP-ul „Light & Darkness”. Lansat la începutul anului 2023, EP-ul a ajuns rapid în topurile blues din SUA.

Citeste și:  Sportivi din 15 ţări, la Râşnov, în weekend, la Cupa Mondială de vară la sărituri cu schiurile

Pe parcursul celor două zile ale festivalului vom organiza și un târg de discuri vinil și o expoziție foto legată de evenimentele anterioare Transilvania Blues Nights & Festival, capturate pe celuloid de fotograful brașovean Genu Arișeanu.

Evenimentul este organizat de Asociația Transilvania Arts & Events și co-finanțat de Primăria Municipiului Braşov. Partneri media: Zile și Nopți, Rock FM Brașov. Biletele se găsesc online pe site-ul www.rockstadt.ro. Preț abonamente 2 zile: 150 lei, bilete 1 zi: 90 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.