Transilvania Investments are un nou președinte executiv

Marius Moldovan preia, oficial, rolul de președinte executiv al fondului de investiții Transilvania Investments, odată cu avizul Autorității de Supraveghere Financiară din data de 9 august a.c. Alături de colegii Stela Corpacian și Răzvan Raț, vicepreședinți executivi, Marius Moldovan își asumă misiunea de a implementa strategia de dezvoltare a fondului pentru următorii 4 ani, concentrată pe maximizarea randamentelor pentru investitori și asigurarea unei creșteri sustenabile.

Cu o experiență de peste două decenii în piața de capital din România, Marius Moldovan revine în echipa executivă a fondului pe investiții pe care a mai coordonat-o, ca președinte, în perioada 2020-2021. Rolurile deținute de acesta de-a lungul timpului, atât în structurile de conducere și supraveghere ale Transilvania Investments, cât și în cele ale companiilor în care Transilvania Investments este acționar majoritar, îi conferă expertiza necesară pentru implementarea direcțiilor strategice definite pentru dezvoltarea fondului de investiții.

Citeste și:  Trei agresori au fost arestaţi, după ce au băgat în spital un bărbat din Săcele

În noul său mandat de președinte executiv, Marius Moldovan va urmări, împreună cu membrii Directoratului, atingerea obiectivelor principale stabilite de către acționarii Transilvania Investments pentru perioada 2024-2028: realizarea unei creșteri anuale de cel puțin 6% a valorii activului net unitar și o reducere de cel puțin 7% a discount-ului de tranzacționare, remunerarea acționarilor printr-un mix de instrumente (dividende și reducerea discount-ului de tranzacționare), creșterea ponderii dividendelor generate de portofoliul de participații majoritare, restructurarea portofoliului istoric, etc.

Transilvania Investments are, în acest moment, o echipă pregătită să aducă o perspectivă proaspătă și să aplice strategii inovative în activitatea sa. Rămânem concentrați pe creșterea portofoliului administrat, iar identificarea de noi oportunități în acest sens este vitală pentru a atinge obiectivele ambițioase pe care le-am setat în beneficiul acționarilor noștri. Sunt încrezător că, prin noul leadership, vom continua trendul crescător din ultimii ani.”, spune Marius Moldovan, noul președinte executiv al Transilvania Investments.

Citeste și:  Un bărbat din județul Brașov a fost arestat pentru acte de violență

Transilvania Investments administrează, la data de 30.06.2024, active în valoare totală de 2.061,88 milioane lei, în creștere cu 38,19% faţă de valoarea înregistrată în aceeași perioadă a anului precedent și în creștere cu 13,04% comparativ cu 31.12.2023. Fondul de investiții a început, în luna iulie, distribuirea către acționari  a dividendelor aferente exercițiului financiar 2023, în valoare brută de 0,015 lei/acțiune.

Rezultatele financiare pentru prima jumătate a acestui an vor fi publicate în data de 12 august 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.