Transportul Metropolitan, ilegal: RATBV nu are licență ARR

Transportul Metropolitan efectuat de autobuzele RATBV este ilegal! Este dezvăluirea care care zdruncină Brașovul, făcută de fostul șef al BCCOA, Gabriel Florescu pe pagina sa de Facebok. RATBV efectuează transport de persoane în afara Brașovului deși nu deține licență de transport eliberată de Autoritatea Rutieră Română așa cum prevede legislația în vigoare. RATBV a primit o Licență de Traseu fără nicio valoare din partea Asociatiei Metropolitane pentru Dezvoltare Durabila a Transportului Public și care nu ține loc de Licența de Transport fără de care transportul de persoane nu se poate efectua.


De altfel, această Agenție Metropolitană autorizează RATBV-ul să efectueze curse internaționale și nu județene. Ceea ce lasă în afara legi cursele metropolitane asigurate de RATBV.
De remarcat însă si singura abilitate a acestei Agenții Metropolitane care a reușit, să întoarcă primarii localităților împotriva comunităților pe care aceștia le conduc. Adică, Primăria Vama Buzăului, spre exemplu, în loc să primească bani de la operatorul de transport pentru concesionarea serviciului, plătește bani. Incredibil, o pierdere asumată de primăria locală cu bună-știință, doar pentru a ține în viață această ciudată entitate, Asociația Metropolitană pentru Dezvoltare Durabila a Transportului Public Brașov, care își subordonează o altă entitate ciudată REGIA SA (RATBV SA), aflată constant pe pierdere și pentru care jefuirea primăriilor locale este singura posibilitate de supraviețuire.

Citeste și:  WE LOVE RETRO 2024: Bilete cu prețuri reduse doar până pe 20 aprilie

„De la lume adunate si inapoi la lume date…In postarea mea anterioara am vorbit despre, asa zisa „zona Metropolitana Brasov”, in care RAT Brasov (actuala societate pe actiuni), sub „licentierea” Asociatiei Metropolitane pentru Dezvoltare Durabila a Transportului Public (AMDDTP) Brasov, efectueaza transport de persoane judetean, pentru primariile unde in mod direct, fara licitatie, au contractat servicii contra cost, pentru acest transport. Mai aratam faptul ca, acele primarii in loc sa foloseasca proceduri de achizitii publice de transport de persoane, pentru care ar fi incasat bani la bugetul local, au preferat sa incheie contracte cu Asociatia mai sus mentionata, platind bani pentru aceste servicii si in acest caz, prejudiciind U.A.T.-ul din care fac parte. Interesant este ca se vorbeste de „zona Metropolitana Brasov” care se intinde in functie de interese, aceasta zona ajungand in acest caz, pana la Vama Buzaului (dar atentie ! zona se intrerupe la Teliu, unde autobuzele RAT nu opresc, pentru ca aici nu a fost incheiat un astfel de contract din lipsa de bani). Interesant este faptul ca AMDDTP elibereaza „Licenta de traseu” pentru „Servicii de transport public local (si nu judetean) de persoane prin curse regulate”, pentru operatorul de transport rutier RATBV SA („R” stiind ca inseamna Regie, atunci cum poate fi si S.A. ?). In aceasta licenta, se precizeaza ca a fost „Eliberata in baza Licentei de transport nr 1061413 pentru transportul international de persoane cu autocarul sau autobuzul contra cost in numele unui tert”. Se pune intrebarea legitima, ce legatura are transportul international cu cel judetean in cadrul AMDDTP?! Pe versoul acestei licente, se trece traseul de urmat de catre transportul de persoane. Este foarte curios faptul ca in materie de licentiere a traseului, in conformitate cu legislatia in vigoare, se prevede ca aceasta licenta trebuie acordata de catre Autoritatea Rutiera Romana, asa cum rezulta si din fotocopiile atasate.
Mai mult de atat, intr-o adresa primita de la Autoritatea Rutiera Romana, datata 24.02.2020, rezulta ca pe traseul stabilit in licenta eliberata de catre AMDDTP, Autoritatea nu a eliberat licenta de traseu pentru RAT Brasov. Oare sa fie vorba despre un transport de persoane nelegal ? Acest lucru nu-l pot stabili decat organele in drept”, a scris Gabriel Florescu pe pagina de Facebook.

Citeste și:  Șapte lungmetraje selectate în competiția Semaine de la Critique, la Festivalul de Film de la Cannes 2024

„În conformitate cu legislația incidentă (Ordonanța nr. 27/2011 privind transporturile rutiere) RATBV detine licență de transport eliberată de Autoritatea Rutieră Română (A.R.R.) pentru efectuarea activității de transport persoane. În baza acestei licențe, pentru fiecare autobuz utilizat de RATBV S.A. la efectuarea transportului de persoane, A.R.R. a eliberat câte o Copie conformă a licenței de transport.
Pentru efectuarea transportului public pe traseele urbane din Municipiul Brașov cât și pe cele metropolitane, RATBV S.A. deține licențe de traseu eliberate de Asociația Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov (AMDDTPBv), care este autoritatea de transport mandatată de UAT-urile din Zona Metropolitană Brașov să exercite dreptul de a delega gestiunea de transport public local de călători.
AMDDTPBv este autorizată de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice ca organism de licențiere pentru Zona Metropolitană Brașov.
Licențele de traseu emise de AMDDTPBv pentru RATBV S.A. sunt acordate în baza unui contract de servicii de servicii publice care a fost avizat, conform prevederilor legale, de ANRSC și Consiliul Concurenței”, se arată într-un comunicat al RATBV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.