Trei bănci din România dispar. Ce se întâmplă cu clienții care aveau conturi deschise la aceste instituții financiare

Anul acesta, trei bănci din România sunt în proces de dispariție, fie prin achiziționare de către alte instituții bancare, fie prin fuziuni. Această veste are impact semnificativ asupra clienților care aveau conturi la aceste bănci.

Una dintre acestea va fi First Bank, cu acțiuni achiziționate în proporție de 99,98%, va trece sub controlul grupului italian Intesa San Paolo Bank, înlocuindu-l astfel pe fostul deținător, fondul de investiții american J.C. Flowers & Co.

În plus, OTP Bank își va încheia complet activitatea pe piața din România, fiind achiziționată în întregime de către Banca Transilvania.

O altă schimbare notabilă pe piața bancară din România este dispariția Alpha Bank, ca urmare a deciziei Alpha Services and Holdings și UniCredit de a fuziona UniCredit Bank Romania și Alpha Bank Romania. Această fuziune va conduce la formarea celei de-a treia bănci din România în ceea ce privește activele totale, conform informațiilor de pe economica.net. Finalizarea tranzacției este planificată pentru cursul acestui an.

Citeste și:  Regim special de plată a TVA pentru microîntreprinderi din 2025. Se aplică pragul european al cifrei de afaceri

Datorită achizițiilor strategice derulate în ultimii ani, Banca Transilvania a devenit liderul pieței bancare din România. Printre achizițiile semnificative se numără preluarea Volksbank și Bancpost în 2018, ambele instituții figurând în top 10 pe piață în momentul tranzacțiilor. În 2022, Banca Transilvania a achiziționat Idea Bank, iar acum urmează finalizarea procesului de preluare a OTP Bank România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.