Trei tenori italieni, în luna femeii – pe 12 martie, la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov

  • Trei tenori italieni, 12 martie 2024 – Teatrul Sică Alexandrescu, Ora 20:00 – Bilete aici.

Ce poate fi mai potrivit în cea mai frumoasă lună a anului, când ghioceii mijesc, și natura începe să prindă viață, decât o călătorie muzicală în “Bella Italia” pe ritmurile canzonetelor napoletane și a celor mai celebre arii din operele italiene, dar și cu gândul la țărmurile mărilor ce scaldă “patria muzicii”, cea Adriatică pe de-o parte și Mediterană, Tireniană și Ligurică pe de alta! Iar toate acestea se întâmplă în luna în care sărbătorim FEMEIA – mama, soția, iubita!

Și cine ar putea fi mai nimerit să ne poarte în această poveste muzicală de ziua femeii, dacă nu cei trei tenori italieni care au crescut ascultând și cântând de mici aceste canzonete și arii celebre? Cine le-ar simți, le-ar trăi și le-ar cânta mai bine decât ei?

Citeste și:  Târgurile volante din Brașov, programate în acest weekend, anulate din cauza vremii nefavorabile

Tocmai de aceea ne-am gândit ca arii celebre precum “Nessun dorma”, “La donna e mobile” sau canzonete ca: „Mamma”, “O sole mio”, “Santa Lucia”, “Funiculi, Funicula” sau “Caruso”, ca să amintim doar câteva dintre cele pe care le veți asculta, vă vor face să pășiți optimiști în primavara ce va veni!

Spectacolul “3 Tenori Italieni” este un omagiu adus marilor tenori José Carreras, Plácido Domingo și Luciano Pavarotti, trei artiști legendari care au cucerit întreaga lume cu vocile și interpretările lor, iar vocile excepționale ale celor 3 tenori invitați, Federico Veltri, Paolo Spagnuolo și Angelo Forte, voci în cel mai pur stil al belcanto-ului Italian, vor reaminti publicului de frumoasele voci ale celor care au fondat acest concept.

Citeste și:  Adaptarea ofertei educaționale și de formare cu cererea de pe piața muncii, facilitată prin platforma ReCONECT

Ceilalți invitați care vor desăvârși evenimentul, nu vor fi mai prejos! Opera din Roma, Teatrul Scala din Milano, Teatrul Regio din Parma sau Mozarteum din Salzburg sunt teatrele de operă de unde vin ceilalți invitați speciali, baritoni și soprane celebre care vor încerca să țină piept celor 3 tenori italieni!

Spectacolul va fi unul interactiv, conducerea muzicală fiind asigurată, după modelul lui Johann Strauss sau, mai nou, a lui André Rieu, “cu vioara în mână”, de tânărul dirijor și solist violinist Bogdan Costache, un nume deja cunoscut în toate filarmonicile și teatrele de operă din Europa. El va dirija celebra ORCHESTRA DI TEATRO D’OPERA ITALIANA si ORCHESTRA OPEREI VOX, facilitându-vă din nou întâlnirea cu celebri artiști instrumentiști din Europa și din lume!

Citeste și:  Cetățuia Brașovului se redeschide în Săptămâna Luminată

Publicul va fredona celebrele refrene ale canzonetelor, alături de frumoasele coriste și vor ține ritmul alături de balerini, așa încât toată lumea să vibreze și să trăiască arta la superlativ!

Căutați încă cadoul pentru persoana iubită sau pentru cea care v-a dat viață? O invitație la un asemenea spectacol ar putea fi cel mai nimerit cadou!

Nu ajungeți în viitorul apropiat în sălile marilor teatre de operă din Italia, să ascultați voci frumoase de tenori celebri italieni, în cel mai pur stil al belcanto-ului Italian? Aveți șansa să o faceți în Brașov.

Bilete sunt disponibile online, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.