Trenul pe ruta Chișinău-București va circula din nou după doi ani de pauză

Începând de ieri, 12 decembrie 2021, s-a reluat circulația trenului nr.105/106 Chișinău-București, potrivit Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”.

Până pe 31 decembrie trenul va circula de 2 ori pe săptămână, cu plecare din Chișinău în zilele de joi și duminică, iar din București în zilele de luni și vineri, transmite Știri.md.

Începând cu 2 ianuarie 2022, trenul va circula de 3 ori pe săptămână, cu plecare din Chișinău în zilele de marți, joi și duminică, iar din București în zilele de luni, miercuri și vineri.

Plecarea trenului din Chișinău – la ora 17:20, sosirea în București – la ora 06:17, plecarea din București – la ora 19:20, sosirea la Chișinău – la ora 08:15.

Citeste și:  România a început exportul de gaze către Republica Moldova

Costul călătoriei a rămas același: tariful SMART (nerambursabil) – 19 euro, prețul unui bilet pentru călătoria în vagon cu compartimente – 580 de lei, în vagon capitonat – 670 de lei. Copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 12 ani vor beneficia de o reducere de până la 40%.

Începând cu ziua de astăzi, 9 decembrie, biletele pot fi procurate la Casele Gării Feroviare, iar din 6 decembrie – și prin Internet, accesând site-ul cfm.md.

De asemenea, la Gara Chișinău se pot achiziționa documente de călătorie pentru trenurile care circulă din București în direcția Budapesta, Sofia, Viena și mai departe cu transbordare la oricare alte rute din țările europene. 

Citeste și:  S-au stabilit echipele calificate în turneul Final 8 al Cupei României, la baschet feminin

Concomitent cu începerea circulației trenului nr. 105/106 Chișinău-București, se va relua circulația zilnică a trenului de frontieră Iași-Ungheni.

Reamintim că, începând cu luna martie 2020 și până în prezent, circulația trenurilor de călători în trafic internațional în Republica Moldova a fost suspendată.

Din 28 august 2021 a fost reluată circulația trenului Chișinău-Odesa. Administrația ÎS „Calea Ferată din Moldova” depune toate eforturile pentru a relua circulația trenurilor și în relația cu alte state – Rusia, Belarus, Ucraina.

Sursa, Știri.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.