Turismul românesc în sezonul estival 2024: Rezervări în creștere și așteptări ridicate

Cu apropierea debutului sezonului de vară, turiștii români sunt în mișcare, rezervând deja cazările pentru concediul din perioada iunie – august. După o perioadă cu temperaturi schimbătoare, aceștia sunt hotărâți să profite din plin de zilele însorite și de relaxare. Un stimul important pentru rezervări îl reprezintă încărcarea cardurilor de vacanță pentru 2024 pentru o parte dintre bugetari, începând chiar din luna mai.

În același timp, hotelierii și proprietarii de vile și pensiuni își pregătesc ofertele și ultimele detalii pentru vara care vine. Cu două minivacanțe în perioada Rusalii și a sărbătorii de Sf. Maria, se așteaptă o creștere semnificativă a numărului de turiști. Rezervările făcute în luna mai pe platforma Travelminit.ro indică că 70% dintre acestea sunt pentru perioada verii, cele mai căutate luni fiind iunie și august.

Cele mai populare destinații pentru turiștii români rămân Eforie Nord, Brașov, Mamaia, Sovata, dar și marile orașe precum București și Sibiu. Prețul mediu pentru un sejur de două persoane, două nopți, variază în funcție de destinație, situându-se în jurul sumei de 1.004 lei pentru litoralul românesc, 880 lei pentru marile orașe și 990 lei pentru destinațiile montane.

Sezonul estival 2024 se anunță plin și divers, iar turiștii se pregătesc să profite de minivacanțele de Rusalii și de Sf. Maria pentru a călători în țară. Într-un context în care cardurile de vacanță sunt încărcate mai devreme și destinațiile sunt căutate în avans, se așteaptă un număr record de turiști și o varietate de experiențe de neuitat în diversele destinații din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.