Turul României are loc în perioada 14-18 august

Turul României, ajuns la ediţia cu numărul 56, revine după un an de pauză pe drumurile judeţului Braşov, în cadrul etapei a treia, programată vineri, 16 august, pe traseul Sibiu – Agnita – Cârța – Sâmbăta de Sus – Poiana Mărului – Cristian.

În vederea stabilirii tuturor detaliilor organizatorice, oficiali ai Federaţiei Române de Ciclism au fost primiţi ieri, la sediul Consiliului Judeţean Braşov, de preşedintele Constantin Todorică Şerban.

Discuţiile s-au axat pe obţinerea avizului din partea autorităţii publice în ceea ce priveşte utilizarea drumurilor judeţene incluse pe traseu, respectiv DJ 105P, DJ 105C, DJ 104A, DJ 112A şi DJ 112B. În ziua competiţiei, pe aceste drumuri vor fi impuse restricţii de circulaţie în zona ocupată de caravana ciclistă în deplasare, până la trecerea acesteia.

Citeste și:  Chirurgia robotică devine un standard în medicina românească

Pe teritoriul judeţului nostru cicliştii vor parcurge tronsoanele rutiere care alcătuiesc „Drumul de sub munte” – modernizat cu fonduri europene de CJ Braşov, precum şi două drumuri judeţene din Ţara Bârsei.

Plutonul, având până în prezent în componenţă 25 de echipe din 14 ţări, va trece prin localităţile de la poalele Munţilor Făgăraş – Ucea de Jos, Victoria, Viştea de Sus, Drăguş, Sâmbăta de Sus, Lisa, Gura Văii, Recea, Sebeş, Mărgineni, Bucium, Şercăiţa şi Şinca Veche, va ajunge la Şinca Nouă, Poiana Mărului, Zărneşti şi Vulcan, linia de sosire fiind trasată în centrul comunei Cristian, pe Strada Morii.

Tour of Romania – Turul Ciclist al României este format în acest an din 5 etape, însumând un traseu de peste 750 km, menit să evidențieze importante zone și obiective turistice din România şi se va desfăşura după următorul program:

  • Etapa 1 (14 august): Deva – Vințu de Jos – Sebeș – Vințu de Jos – Alba Iulia;
  • Etapa 2 (15 august): Alba Iulia – Câlnic – Miercurea Sibiului – Gura Râului – Păltiniș;
  • Etapa 3 (16 august): Sibiu – Agnita – Cârța – Sâmbăta de Sus – Poiana Mărului – Cristian;
  • Etapa 4 (17 august): Târgoviște – Moreni – Valea Lungă – Provița de Sus – Pucioasa – Vulcana Băi – Voinești – Târgoviște;
  • Etapa 5 (18 august): Circuit în București.
Citeste și:  Unu din cinci decese în rândul copiilor mai mici de un an din Europa și Asia Centrală, legat de poluarea aerului – UNICEF

Consiliul Judeţean a fost, este şi va rămâne un adevărat partener şi suporter al promotorilor sportului pe două roţi, având în vedere că a acordat sprijinul organizatoric necesar ori de câte ori Turul României a inclus judeţul nostru pe traseu şi susţine financiar atât pregătirea sportivilor, cât şi organizarea unor competiţii care plasează Braşovul în elita ciclismului european.

Amintim că Federaţia Română de Ciclism a beneficiat în acest an de o finanţare nerambursabilă în valoare de 120.000 de lei, acordată din bugetul judeţului Braşov pentru organizarea Campionatului European de Mountain Bike la Cheile Grădiştei, în perioada 7-12 mai, în timp ce Asociaţia Club Sportiv Savorya Cycling Team a primit 59.942,60 lei, fonduri nerambursabile din aceeaşi sursă, destinate pregătirii cicliştilor şi susţinerii participării lor la Turul Ciclist al României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.