Ultimul drum al lui George Nicolescu: Sute de oameni l-au condus pe artist spre eternitate | VIDEO

„Eternitate” de lacrimi și durere la Ploiești. Rămas-bun de la artistul care a dăruit lumii melodii nemuritoare.

Îndrăgitul artist George Nicolescu a fost înmormântat sâmbătă, în Ploiești, orașul său natal. Sute de persoane au venit să își ia rămas bun de la cel care a încântat generații cu melodiile sale. Trupul neînsuflețit al lui George Nicolescu a fost depus inițial la Biserica Sfântul Nicolae Ispravnici, unde a avut loc slujba de înmormântare. Ulterior, cortegiul funerar s-a îndreptat către Cimitirul Viișoara din Ploiești, unde artistul a fost condus pe ultimul drum.

George Nicolescu, artistul care a cucerit inimile românilor cu melodiile sale sensibile și pline de emoție, a fost condus pe ultimul drum de familie, apropiați și colegi de breaslă. Aurelian Temișan și Horia Moculescu, nume mari ale muzicii românești, au fost printre cei care au ținut să-i aducă un ultim omagiu artistului.

„Este un gol imens și în cercul de prieteni, pentru că, deși îl știu doar de 30 de ani, am avut câteva întâlniri absolut epocale cu George. El m-a învățat ce înseamnă simplitatea, prin natura poziției lui cu problema pe care o avea. M-a învățat ce înseamnă simplitatea și cât de importante sunt lucrurile pe lângă care de multe ori trecem și nu le vedem sau ne facem că nu le vedem”, a declarat artistul Aurelian Temișan, în ziua înmormântării.

Citeste și:  Avarie la o conductă de apă de pe strada Hărmanului

„A murit un Domn! Era un exemplu de cetățean, un exemplu pentru noi, un exemplu pentru tăria sufletească. Era un om de o veselie permanentă și continuă!”, a transmis celebrul compozitor Horia Moculescu, care de altfel a ținut și un discurs emoționant la finalul slujbei.

„Sunt recunoscător pentru privilegiul că l-am cunoscut și pentru prietenia care ne-a legat. Am învățat enorm de la el, nu doar despre muzică, ci și despre viață, curaj și perseverență. M-a inspirat! Moartea lui George Nicolescu este o pierdere ireparabilă pentru scena muzicală românească”, a declarat artistul Dragoș Popa.

Discursurile rostite de cei care l-au cunoscut pe George Nicolescu au conturat imaginea unui artist talentat, modest și cu un suflet cald. Muzica lui George Nicolescu a răsunat pe parcursul ceremoniei, aducând un plus de emoție momentului, iar la final acesta a fost aplaudat.

Citeste și:  Felicia Filip, Ozana Barabancea, Iuliana Marciuc și Alexandra Ungureanu, în juriul Festivalului „Ecoul Pietrei Craiului” din Zărnești. Ediția XI - 2024

Artistul a lăsat în urma sa o moștenire bogată, formată din melodii sensibile și pline de emoție, care vor dăinui în timp și vor continua să emoționeze generații de ascultători. Melodiile sale, precum „Eternitate” sau „Cântec pentru sănătatea ierbii”, au devenit șlagăre nemuritoare, fredonate de români din toate colțurile țării.

Pe lângă talentul artistic, George Nicolescu era apreciat și pentru personalitatea sa caldă și generoasă. Era un om bun și prietenos, mereu gata să ajute și să ofere o vorbă bună.

Consiliul Local Ploiești i-a conferit recent, post-mortem, artistului George Nicolescu, titlul de „Cetățean de Onoare” al municipiului. Distincția a fost acordată „pentru contribuția deosebită adusă de-a lungul întregii sale vieți la îmbogățirea zestrei culturale a orașului Ploiești și a județului Prahova”.

Citeste și:  Chirurgia robotică devine un standard în medicina românească

„Din nefericire, trebuie făcut aici un amendament. Acest proiect este o idee mai veche a noastră şi spun din nefericire pentru că domnul George Nicolescu a decedat în urmă cu o zi. Amendamentul pe care trebuie să îl facem înainte de a ţine şi un moment de reculegere este acela de a acorda titlul de cetăţean de onoare post-mortem”, a declarat într-un interviu, viceprimarul municipiului Ploiești.

Și echipa de suflet a artistului, Petrolul Ploiești, a adus un altfel de omagiu. Fotbaliștii au prezentat o pancartă cu mesajul: „O voce caldă s-a ridicat la cer. Rămas bun, Maestre! Pe buzele Petroliștilor rămâi etern!”

Foto. @brasovstiri.ro
Foto. @brasovstiri.ro

George Nicolescu va rămâne mereu în memoria celor care l-au cunoscut și apreciat. Talentul său excepțional și personalitatea sa caldă vor continua să inspire generații viitoare de muzicieni.

George Nicolescu a încetat din viață la vârsta de 74 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.